www.elllobregat.com
Ciutadans entra en el Govern local de Sant Andreu de la Barca
Ampliar

Ciutadans entra en el Govern local de Sant Andreu de la Barca

miércoles 29 de marzo de 2017, 11:39h

Els dos regidors del partit taronja, Saray Cantero i Xavi Paz, tindran responsabilitats polítiques en el que és el primer pacte de govern de Ciutadans al territori

El Govern local de Sant Andreu de la Barca deixa d’estar en minoria socialista a partir d’avui. El PSC ha tancat un acord amb Ciutadans per incorporar al govern als seus dos regidors, Saray Cantero i Xavi Paz, i formalitzar l’estabilitat governamental amb la que ja comptaven fins ara. De fet, el partit taronja ja va permetre la investidura de l’alcalde socialista, Enric Llorca, després de les eleccions i, des d’aleshores, havien donat suport al govern local.

D’aquesta manera, els dos regidors passaran a tenir responsabilitats polítiques directes, en concret, en Educació i Igualtat, cartera de la que serà responsable Cantero, i en Noves Tecnologies, Transparència i Protecció Civil, que recau en les mans de Paz. “Hi ha moltes qüestions que hem d’abordar i resoldre i Ciutadans té propostes que coincideixen amb les nostres”, ha dit l’alcalde del municipi, Enric Llorca, que ha qualificat l’acord “com a programàtic”.

En aquest mateix sentit, la portaveu de Ciutadans al municipi, Saray Cantero, ha definit els tres eixos de coincidència fonamentals; a saber: reactivació econòmica, polítiques socials i transparència i lluita contra la corrupció. Cantero ha valorat positivament “la bona col·laboració” amb el PSC des del principi del mandat, el que ha permès un acord inèdit a les files del partit taronja.

I és que Ciutadans, d’entrada, preferia no realitzar cap pacte de govern si el partit no era la llista més votada i, per tant, lideraven l’alcaldia. Aquest acord fa girar l’estratègia del partit. De fet, es tracta del primer acord de Govern de Ciutadans al territori.

Pel que fa el PSC, segons el secretari d’Organització de l’executiva comarcal del PSC, Joaquín Fernández, el PSC del Baix Llobregat celebra aquest acord entenent “que és sempre millor comptar amb un govern estable que no pas amb un govern en minoria”. De la mateixa manera, el primer secretari del PSC, Juan Pablo Beas, ha assegurat a El Llobregat que se sent còmode amb un “acord que ha estat natural i que serà millor pel futur de Sant Andreu de la Barca”.

Ciutadans entra en el Govern local de Sant Andreu de la Barca
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios