www.elllobregat.com

A l’alçada de les circumstàncies

jueves 06 de abril de 2017, 17:13h
Aquest any es compleixen 40 anys del retorn de l’exili del President Tarradellas, probablement el cervelloní més il·lustre, i un dels baixllobregatins més reconeguts. Fa quaranta anys no cal dir que era un moment complicat.

Mentre els dirigents i les elits franquistes s’estaven assegurant de mantenir el seu poder emparats en un marc democràtic que no entrés a fer justícia envers aquells que s’havien alçat militarment i que havien abusat durant la dictadura, va haver-hi qui va saber trobar l’escletxa per recuperar part de l’autogovern i part de la dignitat de la nació catalana.

El President Tarradellas, amb els seus encerts i errors, va decidir fer política en majúscules i va tornar la Il·lusió a un poble català que havia viscut massa temps capcot.

Igual que al 1977, avui dia és evident que el tauler del joc està canviant, i per tant requerirà de polítics i polítiques que actuïn sense apriorismes, però sobretot, amb valor i determinació.

Els nous temps requereixen de noves solucions, i per tant aquells que proposen solucions que són rèpliques 2.0 de les que es van aplicar fa 40 anys, potser és que han de donar pas a nova gent que encara mantingui la Il·lusió i aporti alguna cosa nova. Perquè no pot ser que hi hagi qui com a gran i única solució ens digui que cal una reforma estatutària, això arriba tard i està més que exhaurit. Necessitem de propostes noves emparades en la democràcia, perquè potser aquest és l’únic valor que realment encara és vigent després de veure una i altra vegada com valors com la justícia, respecte i ètica fa temps que han desaparegut.

Però que ningú s’equivoqui, no és ni una decisió valenta, ni molt menys fer política en majúscules només condicionar a fer quelcom si a 600 kilòmetres accepten el que reclama el poble de Catalunya. Això és no atrevir-se a dir que en el fons no hi ha voluntat de fer-hi res. Perquè potser és més ètic dir que realment no es vol canviar res, i així tothom veu que com a mínim hi ha honestedat malgrat no hi hagi voluntat de canvi. Que ningú tingui cap mena de dubte que el poble estarà al costat dels polítics valents i les polítiques valentes, i serà el temps i la història qui jutjarà a cadascú en la seva justa mesura, però com deia el President Tarradellas, en política es pot fer de tot menys el ridícul. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

Foro asociado a esta noticia:

 • A l’alçada de les circumstàncies

  Últimos comentarios de los lectores (3)

  916 | Antonio Reyes Iturmendi - 29/04/2017 @ 00:18:09 (GMT+1)
  Hace 40 años mujeres y hombres ,que teniamos la edad que tienes tu ahora,pensabamos lo mismo que tu,esperamos que no se vuelva a repetir la historia,seguro que contareis con los que quedamos.
  908 | Marga - 12/04/2017 @ 06:35:05 (GMT+1)
  M'ha agradat molt el teu escrit. És veritat que el poble estarà al costat dels polítics com en tarradellas que va tenir la valentia de donar-nos ilusió en aquells moments tan dificils.
  907 | Marga - 12/04/2017 @ 06:35:04 (GMT+1)
  M'ha agradat molt el teu escrit. És veritat que el poble estarà al costat dels polítics com en tarradellas que va tenir la valentia de donar-nos ilusió en aquells moments tan dificils.

 • Normas de uso

  Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

  No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

  La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

  Tu dirección de email no será publicada.

  Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

  Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
  Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
  Contacto