www.elllobregat.com
L’Hospitalet, un gran hotel low cost
Ampliar

L’Hospitalet, un gran hotel low cost

Por Khristian Giménez
jueves 06 de abril de 2017, 17:18h
El Districte Cultural, producte del procés pseudoparticipatiu LHon, és abans de tot una operació de “city branding” (màrqueting de ciutat) que té per objectiu crear una imatge atractiva per a grans empreses i inversors internacionals.

Aquest tipus de projectes d’economia creativa, es presenten com a estratègies de creixement, però en realitat a molt pocs llocs del món han servit per a crear llocs de feina durant la crisi.
Diverses recerques demostren que plans similars, com el 22@ de Poblenou o aquells duts a terme a ciutats de passat industrial com Berlin o Glasgow, no han estat capaços de compensar la pèrdua de llocs de treball del sector industrial per més “creatius” que hagin estat els seus governs.

Aquesta evidència fa pensar que el govern del PSC només intenta guanyar temps davant la falta d’idees per dinamitzar l’economia local. La seva “regeneració cultural i econòmica” és pura retòrica, totalment allunyada de la realitat de les persones de L’Hospitalet.

Però si no és capaç de generar llocs de feina i tampoc es tracta d’un procés participatiu que atengui a les necessitats de la gent, què hi ha darrere del Districte Cultural? L’alcaldessa Nuria Marín ho ha dit a diverses entrevistes: “Donarem totes les facilitats perquè ells (els hotels) puguin venir”. Aquest és el veritable objectiu: fer de l’Hospitalet un gran hotel low cost.

El Districte Cultural no busca potenciar la cultura de la gent de l’Hospitalet sinó la cultura del turisme massiu: festivals, congressos, pisos turístics i oci tutelat des del govern local. Aquesta mercantilització de la ciutat, mitjançant el turisme low cost ja ha començat a barris com Collblanc - la Torrassa i Santa Eulàlia principalment, on el setge de les immobiliàries està creant molèsties entre veïnes, a més a més de desplaçaments forçats, a causa de les pujades de lloguers de locals i habitatges.

No podem permetre que el PSC segueixi venent la nostra ciutat a trossos. El moviment veïnal haurà d’organitzar-se de nou i parar-li els peus al PSC i seus als plans especulatius. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios