www.elllobregat.com
Onze estudiants baixllobregatins i dos hospitalencs, guardonats als Premis de Recerca Joves 2016
Ampliar

Onze estudiants baixllobregatins i dos hospitalencs, guardonats als Premis de Recerca Joves 2016

sábado 22 de abril de 2017, 19:06h
Els premis, que es celebren des de l'any 1981 pel Govern de la Generalitat, promouen la recerca i l'esperit científic entre els joves de secundària, batxillerat i cicles formatius
Míriam Condeminas, del Col·legi Inmaculada Concepció de Gavà; Marc Félez, Biel Castaño, Marta Llagostera, del Institut El Cairat d'Esparreguera; Josep Daura, de l'Institut El Castell d'Esparreguera; Òscar Castillo, Elvira Pardo, del Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts; Agnès Grimal, Sara Hortelano, Sergio Vázquez del Lluís de Requesens de Molins de Rei; y Oscar Macía i Javier Mombiela del Centre d'Estudis Jaume Balmes de L'Hospitalet. Aquests tretze estudiants del Baix Llobregat i de L'Hospitalet han estat avui guardonats als Premis de Recerca Joves 2016, celebrat a l'Auditori de Barcelona.

Organitzats des de l'any 1981 pel Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria d'Universitats i Recerca i l'AGAUR, els premis tenen com a objectiu promoure la recerca i l'esperit científic entre els estudiants de secundària (només 3r i 4t d'ESO), batxillerat i cicles formatius. Però, sobretot, són un excel·lent mirall del talent jove de Catalunya i del futur que representen: "El futur de Catalunya com a país es construeix sobre el talent de joves com els que avui han estat guardonats per la seva recerca", ha dit el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha basat el talent en el coneixement, la innovació i l'esperit emprenedor. "Feu-vos preguntes, col·laboreu i treballeu en equip i no tingueu por en sortir fora per aprendre i enriquir-vos. Nosaltres treballarem perquè torneu".

L'edició d'enguany ha comptat amb un total de 278 treballs presentats, dels quals s'han premiat a 73. En total, 88 alumnes de totes les comarques de Catalunya on -amb l'excepció del Barcelonès- el Baix Llobregat ha estat la que més estudiants guardonats ha aportat. En el marc dels premis, com a darreres edicions, el Govern de la Generalitat ha entregat, també, el Premi Ramon Faus i Esteve, que valora el millor treball sobre família, i el Premi Reginó, que distingeix la millor recerca sobre dones. Com a novetat de la present edició, s'ha sumat el nou premi INEFC, que distingeix el millor treball de recerca relacionat amb l'Esport.

L'acte, presentat pel periodista Jaume Freixes, ha comptat, entre les diferents autoritats, amb el secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, que aprofitant la vigília de Sant Jordi, ha encoratjat als joves -amb un excel·lent discurs- a defensar els valors de la ciència "qüestió fonamental i que millor distingeix a la nostra societat". "Actualment, tenim l'amenaça del drac de la ignorància, de la superstició i de la mentida, però, també, tenim cavallers i guerreres que es fan preguntes valentes i obtenen respostes rigoroses que permeten transformar i fer avançar la societat". Navarro ha elogiat "el mètode" i el rigor científic, l'esperit empíric, front les mentides del que ara és conegut com a "post-veritat".

La cerimònia ha comptat, d'altra banda, amb una antiga premiada, que des d'aleshores ha estat vinculada al món de la investigació. Es tracta de la mataronina Jenifer Ruiz-Valenzuela, Doctora en Economia per l'Institut Universitari Europeu de Florència. Ruiz-Valenzuela és, actualment, investigadora de la London School of Economics (Centre for Economic Performance), on treballa en recerca vinculada a l'economia de l'educació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios