www.elllobregat.com

Tant se val d’on venim

Por Josep Ramon Mut
jueves 04 de mayo de 2017, 02:52h
Fa uns dies sentia a l’expresident del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, dir que Susana Díaz ho tenia complicat a les primàries del PSC a Catalunya perquè és d’origen andalús. Més de tres-cents anys després, a les Espanyes no han entès res.

No fa tants anys, a Catalunya, hi va haver un president de la Generalitat justament d’origen andalús, el President Montilla, i aquest va arribar a ser president gràcies al pacte amb Esquerra Republicana; per cert, l’únic grup parlamentari que en aquell moment es declarava independentista (ho dic per aquells que afirmen que els independentistes són els que discriminen).

No cal oblidar tampoc la quantitat d’alcaldes i alcaldesses que hi ha a la nostra comarca que són d’orígens diversos i que, en cap cas, el seus respectius orígens ens ha condicionat mai el nostre vot.

Els catalans i catalanes no només hem demostrat una i altra vegada que l’origen dels nostres dirigents ni ens condiciona, ni tan sols ens importa.

Volem bons dirigents amb fermes conviccions, eficients i amb una ètica exemplar. No ens serveix un polític que no tingui aquests valors, ja es digui

Pujol o es digui Bustos; perquè l’origen no és un fet transcendent però els valors, sí.
Que un expresident del govern espanyol digui una cosa com aquesta és novament la constatació que només ens queda un únic camí, assolir la república catalana, i aquest és l’únic camí perquè, si després de fer constant pedagogia, després d’haver demostrat que a Catalunya l’origen és indiferent, encara hi ha qui s’atreveix a fer aquestes afirmacions és que o bé no ha entès res, o bé hi ha molta mala fe, o bé ens utilitzen com a instrument electoral.

El desconeixement és tan gran que encara no han entès que el que ens uneix als catalans com a societat no és el nostre origen, ni la nostra religió, ni les tradicions, ni tan sols la llengua; el que ens uneix és la voluntat de pertinença a aquesta terra i les ganes de voler ser i continuar construint tots plegats un futur millor per als nostres fills i néts.

És molt probable que el Sr. Rodríguez Zapatero vegi en un futur no molt llunyà un president o presidenta de la república catalana d’origen andalús. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios