www.elllobregat.com
El Llobregat, molt més que un mitjà de comunicació
Ampliar

El Llobregat, molt més que un mitjà de comunicació

jueves 04 de mayo de 2017, 03:04h
La publicació comarcal ha realitzat una quinzena d’acords en els últims tres anys, entre ells, amb La Vanguardia, La Xarxa o ETV. El Llobregat té previst potenciar el seu diari digital (www.elllobregat.com) amb una plataforma de continguts exclusius.

La celebració dels Premis El Llobregat marca el principi i final de la nostra temporada com a mitja de comunicació, coincidint amb el nostre aniversari. I ja són onze. És, doncs, bon moment per fer una pausa, mirar enrere i fer balanç del darrer any com a publicació. Un any que ha estat marcat per nous acords i noves propostes que ha reforçat la posició de El Llobregat al territori no només com a mitjà, sinó també com a node mediàtic.

Enmig del tsunami informatiu que colpeja les nostres societats, és paradoxalment més difícil trobar la qualitat que ens permeti sobreviure al corrent amb un punt de vista analític, crític i participatiu. I no només pel que fa l’actualitat nacional; sinó ja des del món local. Sense perdre, en cap cas, aquest horitzó que aposta pel periodisme de proximitat –línia que dóna sentit a aquesta publicació-, és avui dia imprescindible aportar valor afegit amb moltes altres iniciatives i, fer-ho, si cal, acompanyats.

En xarxa
El Llobregat ha tancat, en els darrers tres anys, més d’una quinzena d’acords de tot tipus i amb actors ben diversos: altres mitjans de comunicació, entitats amb les que compartim missatges i esperits o com a punts de distribució. Tot començant amb un primer acord -ampli- amb BCN Content Factory, agència de continguts amb la que compartim sinèrgies i projectes vinculats amb el Baix Llobregat i L’Hospitalet.

Amb una aposta ferma pel món digital, El Llobregat ha volgut sempre complementar els seus continguts territorials amb altres més específics de la mà de mitjans digitals de qualitat com són ‘No Solo Cine’, ‘De Cine 21’, ‘Belleza Activa’, ‘MotorPoint’ o, recentment, ‘Lou Lou López’, per abordar continguts gastronòmics. Ells van ser la llavor d’aqueta xarxa de col·laboració que pivota al voltant de El Llobregat.

De la mateixa manera, la publicació comarcal va tancar un acord de distribució amb l’empresa Caprabo, per la seva aposta pels productes de proximitat. Aquesta col·laboració ens permet estar, mensualment, a cadascun dels establiments de la cadena al territori. En total, més de cinquanta.

A més de Caprabo i el servei retractilat, que envia quasi dos mil exemplars a direccions específiques, la distribució s’ha vist notablement millorada amb el recent acord amb La Vanguardia (Grupo Godó), diari català de referència a Catalunya. Des del mes de setembre, El Llobregat es distribueix encartat el primer divendres de cada mes a tots els diaris de La Vanguardia, tant a punts de venda del Baix Llobregat i L’Hospitalet com pels subscriptores del territori.

Sens dubte, l’acord amb La Vanguardia marca un salt qualitatiu de la publicació, just després de ser premiats per l’Associació d’Editors Espanyols de Publicacions Periòdiques (AEEPP) com a millor publicació gratuïta de l’any 2015. Però no ha estat l´únic. Ja a l’any 2017, El Llobregat ha tancat un conveni de col·laboració amb La Xarxa per avançar i compartir continguts esportius, a més de la possibilitat de retransmetre esdeveniments esportius per ‘streaming’. De la mateixa manera, El Llobregat i Esplugues TV compartiran, pròximament, continguts audiovisuals d’ETV al diari digital www.elllobregat.com, sumant forces els dos mitjans comarcals de referència al territori.

Som premsa escrita, però ens agrada, també, la televisió, la ràdio i, en general, el món audiovisual. De fet, aquest any hauran pogut comprovar una major presència de vídeos informatius propis, produïts per BCN Content Factory. En aquest sentit, cal afegir la nova secció radiofònica del periodista hospitalent Manolo Garrido ‘Trozos de Vida, Trozos de Radio’. Tot en benefici dels nostres lectors, que tenen més continguts, millors i més a prop.

Aportar valor afegit
El Llobregat és més que un mitjà de comunicació i la gala dels nostres premis –convertida en una festa del territori- és una mostra. La capçalera predomina -a més del vincle amb l’actualitat que aporta el seu diari digital (www.elllobregat.com) i de l’aposta pel reporterisme i els continguts en profunditat de la publicació impresa mensual- per la realització d’iniciatives i organització d’esdeveniments que van més enllà de la rutina informativa.

A nivell de producte, El Llobregat i BCN Content Factory han publicat un primer anuari prospectiu de l’any 2017; ja treballen en una guia estiuenca per fer turisme sense la necessitat de sortir de la comarca; vam col·laborar en l’edició del llibre ‘Qui és Qui: Radiografia dels qui manen al Baix Llobregat i L’Hospitalet’, així com en els seus debats temàtics; i, ara, edita, estrictament, el seu primer llibre propi. Es tracta de ‘Converses: Entrevistes polítiques de El Llobregat (2015-2017), que ja està disponible a Amazon tant en una versió online com impresa. Són, en total, una trentena d’entrevistes polítiques realitzades en els darrers dos anys i que inclou l’exitosa secció ‘Què va ser de...’. Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Joan Saura, José Montilla, Miguel Ángel Escobar, Celestino Corbacho, Núria Marín, Joan Tardà, José Zaragoza, Antoni Pérez, África Lorente, Antònia Castellana... Un llibre que ens fa especial il·lusió, donat que és un mirall de la feina feta en aquest període.

D’altra banda, El Llobregat ha col·laborat activament amb el Cercle d’Infraestructures, oferint la seva difusió pels debats realitzats al territori. Ja en portem mitja dotzena i s’ha convertit en un espai de referència en un tema clau com són les infraestructures.

En aquest sentit, la capçalera va organitzar la conferència ‘Marc legal de la publicitat institucional’, que va comptar com a ponents amb Arsenio Escolar, director de ’20 Minutos’; Lourdes Parramón, cap de Relacions Institucionals de l’Oficina Antifrau de Catalunya; i Xavier Pérez Llorca, editor i president del Consell Editorial de El Llobregat.

Futur
Incorformistes i curiosos per naturalesa -coses d’aquesta professió-, El Llobregat mira el futur d’aquesta temporada amb nous reptes i propostes a explorar decididament. Entre les més destacades, enmig de la transició que experimenta el sector, El Llobregat té previst potenciar el seu digital, www.elllobregat.com amb una plataforma de continguts exclusius i, per tant, de pagament.

Aquesta proposta aniria de la mà d’amplis reportatges monogràfics resultat d’un major treball d’investigació. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios