www.elllobregat.com
L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell obrirà una casa de parts, una unitat pionera
Ampliar

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell obrirà una casa de parts, una unitat pionera

viernes 26 de mayo de 2017, 11:18h
El Conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat que està treballant per estendre unitats com aquesta a la resta d’hospitals públics de Catalunya

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell obrirà una unitat pionera que funcionarà com una casa de parts. D’aquesta manera, l’hospital serà el primer centre sanitari públic que comptarà amb un espai d’aquestes característiques. S’alinearà amb una de les prioritats del Pla de Salut 2015-2020, per donar atenció a totes aquelles mares que vulguin viure el part sense intervencionisme, promovent el procés fisiològic. La atenció a les dones serà centrada a les seves necessitats, així com de la seva família.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat que està treballant per estendre unitats com aquesta a la resta d’hospitals públics de Catalunya. A més, ha remarcat que “les dones podran tenir un part com si estiguessin a casa i amb totes les necessitats assistencials garantides”.

La nova unitat de Martorell serà un espai que tindrà la calidesa d’una llar. Les dones podran parir i marxar a casa sense la necessitat de passar per l’àrea d’hospitalització. L’espai serà gestionat per les llevadores que donaran cobertura durant les 24 hores, tindrà una superfície de 50 m2 i dues habitacions preparades per atendre a les dones durant tot el procés de part. Una serà de 30 m2 amb banyera, i una altra de 20 m2 , totes dues dotades amb material específic per l’atenció al part sense intervencions. S’espera que la nova unitat atengui unes 100 dones a l’any. La inversió econòmica per adequar tota l’estructura i crear la casa de parts serà d’uns 200.000 euros.

D’altra banda, el conseller també ha explicat que aquest any es redactarà el projecte executiu d’ampliació de l’hospital de Martorell, que ha de permetre millorar les urgències, el bloc quirúrgic o l’hospital de dia, entre d’altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios