www.elllobregat.com
Els Ajuntaments, contra els pressupostos antisocials

Els Ajuntaments, contra els pressupostos antisocials

Por Vidal Aragonés
jueves 01 de junio de 2017, 13:39h
El passat 4 d’abril el govern espanyol del Partit Popular va presentar l’esborrany de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017.

A més de ser uns pressupostos antisocials, que disten molt de la recuperació de drets que pretenen vendre per una suposada millora de l’economia, aquest partit ha decidit posar través als processos de municipalització dels serveis públics que volen afrontar diversos ajuntaments.

Per això, vam optar per presentar al ple municipal de Cornellà del mes d’abril una moció de denúncia d’aquests pressupostos, que atempten contra els drets de la classe treballadora i contra l’autonomia dels municipis.

El que proposàvem era exigir al govern de l’Estat la supressió de la Disposició Addicional Vint-i-setena del projecte de pressupost, que ve gairebé a impossibilitar els processos de recuperació de la gestió pública directa dels serveis municipals; així com l’eliminació de la taxa de reposició que limita la contractació de nou personal per part de les administracions.

Finalment, la moció va sortir endavant. Es va aprovar amb els vots a favor del PSC i ICV-EUiA, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la dreta.

Sí, el PSC de Balmón, que es va situar del costat de Susana Díaz i de l’aparell del PSOE, dels que van facilitar el govern del PP i estaven disposats a permetre uns pressupostos neoliberals, va secundar que l’Ajuntament de Cornellà emetés un missatge ben clar i nítid: els pressupostos del PP ni ens serveixen als municipis ni ens serveix al poble treballador.

Ara, la pilota és en bona part a la teulada del PSOE. La «socialdemocràcia» de sempre, amb discurs progressista però pràctica neoliberal, que tant hem patit a la nostra comarca.

Ja no val defensar al Baix Llobregat una cosa i a Madrid una altra; cal dir d’una manera molt clara si s’està del costat del territori i de les classes populars o si s’està –com sempre ha estat el PSOE– del costat dels poders econòmics i, ara, de l’aparell de l’Estat governat pel Partit Popular. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios