www.elllobregat.com

Quan afecta a la butxaca

Por Khristian Giménez
jueves 06 de julio de 2017, 02:02h
La gent que formem l’assemblea CUP-Poble Actiu, venim dels moviments socials, on és d’allò més habitual treballar sense ni cinc. La creativitat, el voluntarisme i les petites aportacions econòmiques individuals, fan possible desenvolupar accions polítiques.

Potser és per això que vam trigar mig any a disposar d’un compte corrent de grup municipal i per tant, a rebre les aportacions econòmiques de l’Ajuntament.

Ens escandalitzem, encara ara, amb l’import d’aquestes assignacions i potser també sigui per això que encara tenim al nostre compte corrent la majoria dels recursos rebuts, corresponents als 2 anys de legislatura. Estem tranquil·les, sabem que si no trobem llocs adients on adreçar aquests recursos econòmics, els haurem de retornar a l’Ajuntament.

Parlem d’aquest tema ara, per l’acord que es votarà al Ple de juliol sobre com justificar les despeses fetes amb aquestes aportacions de diners públics de les veïnes de l’Hospitalet. Intervenció municipal, en resposta a la moció presentada per Cs i aprovada per unanimitat, va fer una proposta, prou garantista, amb la qual CUP-Poble Actiu hi estàvem plenament d’acord (tot i haver-nos pogut equivocar amb alguna despesa).

Però la majoria dels grups municipals van trobar massa exigències a la proposta, masses dificultats sobre com justificar despeses fetes i si no les poguessin justificar, haurien de retornar els diners. Tot això ho van expressar obertament en una reunió tancada de grups municipals.

La intenció era negociar i fer més flexibles els criteris d’exigència als grups municipals. Al Ple de juliol es votarà aquesta nova proposta d’acord, consensuada per la majoria dels grups municipals i nosaltres ens hi oposarem. Volem més control sobre les despeses de les assignacions econòmiques, als grups municipals.

Cada grup rep una dotació fixa de 11.650 euros anuals + 11.650 euros anuals pel nombre de regidors/es a cada grup. I el PSC en té 11! Centenars de milers d’euros anuals de totes les veïnes de l’Hospitalet que fins ara ningú controlava, perquè la llei no ho exigeix. La llei li concedeix al propi Ple de cada Ajuntament, la capacitat de controlar aquestes despeses.

Un forat negre, amb un marc legal tan flexible, com el marge de negociació política convencional, quan afecta a la pròpia butxaca. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios