www.elllobregat.com
FGC amplia el servei per a la mobilitat d'Olesa de Montserrat i Esparreguera
Ampliar

FGC amplia el servei per a la mobilitat d'Olesa de Montserrat i Esparreguera

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i l’Ajuntament d’Esparreguera, ha presentat avui els elements del nou pla de mobilitat que permetrà millorar la connexió entre els dos municipis, així com amb el seu entorn i amb la ciutat de Barcelona.
El nou pla de mobilitat preveu incrementar a partir del mes d’octubre les circulacions de trens amb origen i destí a l’estació d’Olesa de Montserrat els dies feiners de les 12.07 a les 20.24 hores. D’aquesta manera, FGC dóna resposta als increments de demanda registrats en aquesta estació i que es preveu que segueixin augmentant en el futur. Durant el primer semestre de l’any 2017 l’estació d’Olesa de Montserrat ha registrat 155.934 viatgers, un 12% més que el primer semestre de 2016.

A més de les millores en el servei de trens, el servei actual d’autobús serà reforçat per convertir-lo en un servei 100% de connexió amb el tren per als ciutadans d’Esparreguera. També s’està treballant en una nova imatge per als vehicles que els faci més visibles i identificables com a servei d’aportació al ferrocarril, a través de la intermodalitat.

Les estacions d’FGC, un espai al servei del ciutadà

La col·laboració entre FGC i els ajuntaments d’Olesa de Montserrat i d’Esparreguera permetrà que les dues estacions de l’Aeri, actualment sense servei comercial, es posin a la disposició de la ciutadania. Així, FGC ofereix la possibilitat de que els respectius ajuntaments facin ús de les instal·lacions sense cap cost. Les condicions de la cessió d’aquests espais s’estan negociant.

Remodelació del Telecabina Coma del Clot

Englobat en el seu esperit d’optimització dels recursos i l’establiment de sinergies positives entre les seves àrees de negoci, FGC preveu aprofitar part dels elements del material mòbil de l’Aeri d’Esparreguera per renovar el Telecabina Coma del Clot de Vall de Núria.

Tot i això, la infraestructura bàsica de l’Aeri d’Esparreguera, com per exemple les pilones, es mantindran en la seva ubicació actual i es continuarà fent el manteniment oportú per un possible restabliment del servei comercial en un futur. El servei de l’Aeri d’Esparreguera està suspès des de l’1 de gener de l’any 2012 pel fet de no assolir uns nivells de demanda suficients que fessin viable la seva explotació.

El Telecabina Coma del Clot de Vall de Núria estava arribant al final de la seva vida útil i es feia imprescindible la seva renovació per mantenir els estàndards de qualitat del servei habituals d’FGC. Aquesta actuació permetrà mantenir més de 20 llocs de treball de l’Alberg de Joventut situat a dalt del telecabina i assegurar-ne el seu futur.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios