www.elllobregat.com
FGC reorganitza i millora la seva flota de trens cremallera
Ampliar

FGC reorganitza i millora la seva flota de trens cremallera

La recent adjudicació per a l’ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria permetrà guanyar robustesa, fiabilitat i disponibilitat tant a Vall de Núria com a Montserrat. L’objectiu és donar resposta a l’augment progressiu de visitants. Aquest 2017 el Cremallera de Núria ha registrat un 9% més de clients que la temporada anterior i el Cremallera de Montserrat un 21%.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està registrant en els últims mesos un progressiu increment de la demanda de viatgers tant en les seves Línies Metropolitanes, a la línia Lleida-La Pobla i als trens turístics que gestiona com als cremalleres de Vall de Núria i de Montserrat. En aquest sentit, fins al mes de juliol de 2017 el Cremallera de Núria ha registrat 184.545 viatgers, el que representa un 9% més que l’any 2016. El Cremallera de Montserrat ha obtingut un increment d’usuaris superior amb un 21%, el que representa 70.800 visitants més.

Donat aquest increment de la demanda, FGC ha decidit reforçar el seu parc mòbil de trens cremallera per guanyar robustesa, fiabilitat i disponibilitat per seguir oferint un servei de transport de viatgers de màxima qualitat.

Cremalleres adaptats a persones amb mobilitat reduïda a Vall de Núria

FGC ha adjudicat per un import de prop de nou milions d’euros la fabricació d’una nova locomotora, dos cotxes remolc i dos cotxes intermedis per reforçar el parc mòbil de Vall de Núria.

La nova locomotora serà mixta de tipus bimodal, és a dir, podrà circular tant per les vies convencionals com en el sistema cremallera i el funcionament habitual serà utilitzant tracció elèctrica però permetrà operar utilitzant combustible dièsel en cas de fallada del subministrament elèctric.

Els nous cotxes estaran dissenyats amb criteris d’accessibilitat, per tant disposaran d’una zona dedicada a les persones amb mobilitat reduïda (PMR) i a més s’implementarà en tot el parc mòbil aire condicionat per millorar les condicions de confort per als usuaris.

Estalvi i sinergies entre Vall de Núria i Montserrat

Una vegada incorporat aquest nou material mòbil a Vall de Núria, es realitzarà el trasllat definitiu de dos dels automotors Stadler GTW a Montserrat. Actualment, FGC disposa de cinc automotors d’aquest tipus a Montserrat, i amb la incorporació d’aquests dos nous GTW procedents de Vall de Núria, s’assegurarà també la robustesa, fiabilitat i disponibilitat del material mòbil de Montserrat; a la vegada que, donat que tots els cremalleres són de la mateixa tipologia, es produiran importants estalvis pel que fa el seu manteniment.

Els Trens Cremallera de Ferrocarrils, la millor opció aquest estiu

Vall de Núria presenta importants novetats aquest estiu que afavoreixen l’experiència dels visitants oferint els ingredients necessaris per gaudir, al llarg de tot un dia, de la natura, l’entorn, la pau i la tranquil·litat que ofereix la vall. En aquest sentit, els visitants tenen al seu abast fins a 10 packs d’un dia a Vall de Núria per aprofitar al màxim la seva experiència a l’alta muntanya. Entre d’altres, aquests bitllets combinats permeten accedir amb el cremallera de Vall de Núria i realitzar alguna activitat (passeig amb canoa, tir amb arc, curses d’orientació, rutes a cavall, etc.), tot a preus molt competitius.

A l’agost, el Cremallera de Montserrat ofereix una promoció especial perquè els infants puguin viatjar gratuïtament durant tot el mes. Així, el Grup FGC apropa les famílies a la muntanya de Montserrat i els ofereix la possibilitat de viure, amb tots els sentits, un estiu ple d’activitats, cultura i oci sense límits. En només 15 minuts, els visitants arriben al centre del recinte del Santuari. Durant tot el trajecte es pot gaudir al màxim de la bellesa del paisatge, gràcies als vidres panoràmics del tren, que fan del recorregut una atracció en sí mateixa.

Els trens cremallera d’FGC són en definitiva una opció immillorable d’oci durant l’estiu però també un bon exemple de mobilitat sostenible.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios