www.elllobregat.com
‘Molta gent ha fet molt’, llibre homenatge als 40 anys del Consell Esportiu de L’Hospitalet
Ampliar

‘Molta gent ha fet molt’, llibre homenatge als 40 anys del Consell Esportiu de L’Hospitalet

viernes 01 de septiembre de 2017, 03:30h
El món de l’esport de L’Hospitalet compta, enguany, amb una doble efemèride. D’una banda, els seixanta anys del Centre d’Esports L’Hospitalet, el club de futbol de referència a la ciutat, fundat al 7 de juliol de 1957; i, d’altra, una que potser ha passat més desapercebuda i que no és menys important com és el quarantè aniversari del Consell Esportiu de L’Hospitalet.

Per posar, precisament, en valor la seva tasca en aquestes quatre dècades de Jocs Escolars, Àlex Porqueras ha publicat ‘Molta gent ha fet molt’, un llibre homenatge a totes les persones i entitats que han estat vinculades al món de l’esport hospitalenc en aquest període. “Aquest llibre és una memòria i un reconeixement a centenars d’entrenadors, coordinadors, presidents d’entitats esportives que moltes vegades s’han tirat a les espatlles, de manera altruista, un equip de futbol o altres entitats perquè els joves facin esport”, explica Àlex Porqueras, autor del llibre i membre del Consell Assessor de l’òrgan.

En total, quasi 400 pàgines i més de 700 fotografies històriques de professionals, entitats i molts esportistes que serveixen de mirall del que ha estat el món de l’esport a L’Hospitalet durant l’etapa democràtica: “L’esport està, ara mateix, socialment, molt ben vist. I aprofitant aquesta corrent i que L’Hospitalet té unes instal·lacions envejables per moltes ciutats de Catalunya, l’esport ha crescut exponencialment. Avui dia, tots els nanos fan activitats extraescolars i moltes són esportives. L’esport ha crescut per bé i ha permet potenciar esports que fa anys eren molt desconeguts”, diu Porqueras.

Millorar la presència d’adolescents
I es que el Consell Esportiu compta amb una trentena de disciplines esportives que, a través dels seus Jocs Escolars i les seves competicions, permeten als més joves accedir d’una manera més pròxima al món de l’esport. De fet, com a repte actual del Consell, Porqueras assenyala les dificultats que hi ha per mantenir als joves que donen el salt entre l’Educació Primària i la Secundària: “És molt fàcil que els més joves, els benjamins, facin esport, animats pels pares i perquè gaudeixen. Quan es comença l’institut, els alumnes canvien de centre i l’esperit d’equip es trenca. Tornar a reprendre això no és fàcil. Ha de ser el ‘nano’ que vulgui fer esport i moltes vegades es perd. Prefereixen, també, una alternativa més competitiva amb les federacions”.

L’obra consta de cinc grans parts; a saber, una part històrica; un capítol dedicat als valors i l’ètica en el món de l’esport; un bloc ple d’entitats esportives de la ciutat; i d’un doble recull d’imatges personals i d’entitats vinculades al món de l’esport a L’Hospitalet. El llibre, que té una finalitat institucional d’agraïment, ja està disponible tant a l’Ajuntament de la ciutat com al mateix Consell Esportiu de L’Hospitalet. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (4)    No(0)

+
0 comentarios