www.elllobregat.com
Talls de servei a l'L9 Sud durant cinc caps de setmana per proves a l'L10 Sud

Talls de servei a l'L9 Sud durant cinc caps de setmana per proves a l'L10 Sud

Informació de serveis - Pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Els talls es produiran els mesos d’octubre (7-8 i 21-22), novembre (11-12) i desembre (2-3 i 16-17) | Els dies d’afectació els usuaris del Prat i l’Aeroport podran utilitzar les altres connexions ferroviàries i les línies regulars d’autobusos.
El Departament de Territori i Sostenibilitat realitzarà durant cinc caps de setmana proves del sistema de conducció automàtica ATC per integrar-los a l’L10Sud i poder posar en servei aquest ramal amb quatre noves estacions: Foneria i Foc Cisell, a Barcelona, i Provençana i Ildefons Cerdà a l’Hospitalet de Llobregat. Aquestes proves obligaran a tallar durant cinc caps de setmana dels mesos d’octubre, novembre i desembre el servei a la línia L9 Sud. Les estacions que es veuran afectades són les 15 que hi ha entre Zona Universitària i Aeroport T1. El servei finalitzarà a l’horari habitual els divendres i es reemprendrà amb total normalitat el dilluns següent.

A l’octubre, els talls es produiran els caps de setmana del 7-8 i del 21-22. Al novembre, el de l’11-12. I al desembre els del 2-3 i 16-17. L’operador, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha col·locat cartells informatius a les estacions afectades així com a les estacions d’enllaç de Zona Universitària (L3), Collblanc (L5) i Torrassa (L1). Addicionalment, els dies concrets dels talls de servei es col·locarà un panell informatiu vertical a la part més alta de les baranes de cada accés tancat.

Les dates de l’actuació corresponen a dies amb baixa demanda de transport públic. Igualment els usuaris comptaran amb les connexions de la resta de la xarxa ferroviària (metro, FGC i Rodalies) i amb les línies regulars d’autobusos que cobreixen la zona. En especial es recomanen les següents alternatives:

-Línia R2 Nord de Rodalies, amb parades al centre del Prat i a la terminal T2 de l’Aeroport.
-Línies d’autobús 46 (Pl. Espanya - Aeroport T1) i 65 (Pl. Espanya - El Prat) de TMB, que es reforçaran.
-Autobusos urbans dels municipis de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va reprendre les obres de l’L10 Sud l’endemà mateix de la posada en servei del ramal de l’aerport de l’L9, amb els treballs per col·locar la segona via i la segona catenària en el túnel, des del pou de Can Tunis fins a Provençana. Aquesta actuació permetrà posar en servei les dues estacions de l’L10 situades al terme municipal de Barcelona l’any 2018 i les dues de l’Hospitalet de Llobregat el 2019, tal i com va anunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios