www.elllobregat.com
Sant Feliu rep la tardor amb Festa Major

Sant Feliu rep la tardor amb Festa Major

martes 10 de octubre de 2017, 17:34h
La capital de la comarca celebra una de les seves festes tradicionals que, enguany, ha comptat amb activitats des del passat dia 7 d'octubre. De demà a diumenge, el plat fort.

Des del dimecres 11 fins al diumenge 15 d'octubre, Sant Feliu de Llobregat celebra la Festa de Tardor 2017 amb un programa farcit de propostes per a tots els públics amb música, esports, cultura, foc i espectacles. Com és tradició, la Festa començarà amb el lliurament del Mocador d'Honor des del balcó de l'Ajuntament el dimecres 11, a les 19.30 h. Enguany rebrà el Mocador Joan González, per la seva llarga trajectòria d'activisme cultural a la ciutat, especialment a la colla de Trabucaires i a l’Hermandad de la Virgen de la Salud, i per l'exemple d'integració que representa atesos els seus orígens andalusos. A continuació, trabucaires, diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties començaran el tradicional seguici, una cercavila popular pels carrers de la ciutat.

Al llarg de cinc dies la ciutat gaudirà de la seva festa més popular i gràcies a la col·laboració de més de 90 entitats, associacions i colles un ampli programa d'activitats omplirà diversos espais de la ciutat. A més, durant tots els dies de festa estarà oberta la fira d'atraccions al carrer de Mataró.

Titelles i piromusical

La Festa de Tardor d'aquest any incorpora algunes novetats. Una de les mes assenyalades és la mateixa imatge de la Festa, protagonitzada per uns titelles de dit retallables dels gegants de la ciutat, que inicien una col·lecció de 'ditelles' que en successives edicions es dedicaran a les diferents colles de la ciutat.

Una altra de les propostes destacades d’enguany és la incorporació d’un piromusical al final del correfoc, que com marca la tradició se celebrarà dissabte al vespre. Aquest esdeveniment, que combina música i foc, tindrà lloc a la plaça de l'Estació i comptarà amb una actuació musical sorpresa.

Consumicions i tapes a bon preu amb el 'Canya Sant Feliu'

Per setè any consecutiu, la Festa de Tardor repeteix la campanya 'Canya Sant Feliu'. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb el suport del Consorci de Comerç, compta enguany amb la participació d'una cinquantena de bars i restaurants de la ciutat. Tots els locals adherits a la campanya ofereixen del 9 al 15 d'octubre una canya de cervesa i una tapa per 2 €. L'objectiu és promoure el consum als establiments de restauració de la ciutat durant els dies de la Festa de Tardor, i alhora oferir una opció econòmica als ciutadans i ciutadanes perquè puguin gaudir de la celebració al carrer.

No és no

Amb l'objectiu de garantir la seguretat durant la Festa de Tardor i, especialment, en les activitats de foc, es posaran en marxa diverses accions per evitar incidents i garantir l'assistència immediata dels serveis d'emergències i de seguretat, en cas que sigui necessari. A més, per tal d’evitar qualsevol tipus d’agressió masclista s’ha posat en marxa la campanya No és no, amb l’objectiu d’oferir cobertura a les dones que es puguin sentir agredides i fomentar el respecte. Així, si una dona se sent assetjada durant la celebració de la Festa de Tardor, haurà de buscar els punts lila ubicats a les barres dels concerts.

Per ampliar aquesta informació: http://www.santfeliu.cat/festadetardor

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios