www.elllobregat.com

Patrimoni cultural ignorat i maltractat

Por Khristian Giménez
viernes 01 de diciembre de 2017, 00:59h
El despreniment d’una part de la cornisa de la torreta de l’Harmonia, edifici del Segle XVI i actualment, part del Museu de la ciutat, mostra un cop més, el menyspreament que aquest i els anteriors equips de Govern del PSC, han mantingut envers el nostre patrimoni durant quaranta llargs anys.

La llista és llarga: desaparició de masies i veïnat de la Fonteta, el trist estat en el que es troba el Castell de Bellvís a la Torrassa (bé cultural d’interès nacional), provocar la mort de l’arbre més antic de la ciutat per construir pisos a la Remunta o la poca atenció a les restes del Canal de la Infanta (obra que va afavorir al creixement de la ciutat), són alguns dels exemples.

Un espai més que corre perill d’afegir-se a aquesta llista és Cal Trabal, on el Govern s’ha trobat amb l’oposició de les veïnes i de l’Assemblea “NoMésBlocs” que no volen que aquest acabi amb l’última zona agrícola de la ciutat per construir-hi pisos i oficines.
Sembla que el risc de transformar una zona agrícola, rica en presència d’aus, en un desert com el de la Plaça Europa, on la majoria d’edificis d’oficines són buits, no els aturarà. Volen acabar fent de la nostra, una vila sense cap personalitat pròpia.

Si no cuidem el patrimoni cultural morirem com a ciutat, però també ho farem si l’ignorem o l’amaguem fent nul·la promoció d’aquest o la fem interessadament quan són actes de partit encoberts, allò que promovem.

Des de la CUP-Poble Actiu pensem que seria desitjable que aquesta fos una de les prioritats de l’Alcaldessa en comptes d’ocupar el seu temps manifestant-se amb l’ultradreta o passejant-se pels mitjans, per fer carrera a Madrid, justificant el cop d’estat a les nostres institucions, democràticament escollides entre totes.

“Cap Estat colonial no és verament democràtic mentre conserva les seves colònies, puix només pot conservar-les per procediments antidemocràtics que fan excepcions a les llibertats dels altres”. (Manuel de Pedrolo). III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios