www.elllobregat.com

No t’ho explicarà ningú més

Por Khristian Giménez
viernes 02 de febrero de 2018, 01:29h
El Ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat va decidir el passat 23 de gener rebutjar dotar-se d’uns criteris i requeriments compartits, per tal que tots els grups municipals justifiquin en què han gastat les ingents assignacions de fons públics que es concedeixin en funció del nombre de regidors, més una quantia fixa cada any.

Només hi vam votar a favor Cs, ERC i CUP-Poble Actiu. En contra: regidors no adscrits, PSC, CiU i PP. Per la seva banda, ICV-EUiA-Pirates es va abstenir.
Sembla impossible de creure, però fins ara, des de les eleccions municipals del 1978 a l’Hospitalet, mai, els grups polítics municipals havien tingut l’obligació de justificar les despeses, amb documentació comptable davant la ciutadania. Mai. Cap fiscalització, cap control sobre aquestes assignacions que són diners públics. Però, per entendre les dimensions d’aquest forat negre del municipalisme a l’Hospitalet, cal aportar-hi dades. Durant els últims 20 anys, des del 1997 fins al 2017, el conjunt de tots els grups politics municipals, han rebut gairebé 8 milions d’euros (7.884.107,06 euros. Com aquesta assignació es fa proporcionalment als regidors assolits, el PSC hi destaca. Des del 1997, el PSC ha rebut gairebé 4 milions d’euros (3.873.611,84 euros).

Ara per ara, un munt de diners públics que no podem saber en què s’han gastat. Tampoc podem dir si ho han fet correctament, destinant aquest fons només a tasca de política municipal o si hi ha hagut irregularitats, com aprofitar per pagar el lloguer de seus, contractar personal o injectar liquiditat al partit. No ho podem dir nosaltres, però tampoc ho podrà denunciar ningú, ja que fins ara no existia cap normativa marc municipal que regulés com justificar comptablement què s’ha fet amb aquests diners. Amb la moció que vam presentar conjuntament amb ERC, volíem desbloquejar i forçar la regulació del control d’aquests diners públics (els grups municipals portàvem un any amb aquest tema sobre la taula i sense assolir cap acord). I també fer públics els recursos dels quals disposem els grups.

Per a aquesta legislatura, el total destinat cada any sencer és de 372.800 euros anuals per a tots els grups (PSC:139.800 euros; Cs: 58.250 euros; ICV-EUiA-P: 46.600 euros; PP: 46.600; ERC: 34.950; CiU:23.300 euros i CUP-Poble Actiu: 23.300 euros). Multipliquin por quatre anys de legislatura. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios