www.elllobregat.com
La lluita serà col·lectiva o no serà
Ampliar

La lluita serà col·lectiva o no serà

Por Khristian Giménez
jueves 03 de mayo de 2018, 21:02h
El passat divendres 20 d’abril, un veí i una veïna de l’Hospitalet de Llobregat van ser citades a declarar davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra del municipi.

Havien estat identificades aleatòriament al carrer, a Barcelona, després d’una de les tantes mobilitzacions de resistència pacífica que han organitzat els CDRs. Van ser elles les citades. Però podríem haver estat qualsevol de nosaltres. La repressió contra els moviments socials o polítics, sempre utilitza les mateixes tàctiques. Ataquen a persones concretes, però el missatge és per a totes. Tanmateix, la resposta sempre ha de ser col·lectiva. I és que el suport d’altres persones és el millor antídot contra la por, contra la desmobilització i contra la manca d’esperança que ens volen inocular, per tal d’amagar l’enorme poder transformador de la lluita popular, quan aquesta és col·lectiva.

Amb el record molt present de les mobilitzacions del passat Primer de Maig i amb tot el simbolisme que representa aquest Dia Internacional del Treballadors/es, més encara a una ciutat amb un passat obrer i reivindicatiu tant potent com el de l’Hospitalet, des del nostre grup municipal apel·lem a les nostres veïnes a canalitzar els seus problemes laborals, vitals i materials, col·lectivament, en comunitat. Volem fer poble als barris; i fer-ho des dels barris. I a més a més, creiem que estem en un moment històric en el que la política ha arribat als carrers.

Hi ha marge per a l’optimisme. Són moltes les expressions d’aquesta voluntat d’abordar juntes els atacs del capitalisme i la repressió, i a la ciutat gaudim d’un bon nombre de grups de gent que estan forjat comunitat, lluitant per una mateixa causa: per un habitatge digne, contra el racisme, contra la pobresa, contra els abusos laborals, jurídics, bancaris, institucionals... Aixó és per a nosaltres, fer municipalisme des de la praxis. El nostre repte, i el de molta altra gent, és construir sobiranies des dels carrers dels nostres barris i amb les nostres veïnes. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios