www.elllobregat.com
FGC inverteix 27,8 milions d’euros per millorar la línia Llobregat-Anoia
Ampliar

FGC inverteix 27,8 milions d’euros per millorar la línia Llobregat-Anoia

Amb aquestes actuacions l’empresa vol garantir l’eficàcia d’aquest autèntic Metro del Baix Llobregat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya impulsa una sèrie d’actuacions a la línia Llobregat-Anoia per tal de garantir-ne “l’eficàcia”, en paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va visitar les obres a principis de juny conjuntament amb una vintena d’alcaldes de territori.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu, FGC ha invertit 27,8 milions d’euros, que estan dividits en múltiples actuacions. La voluntat és portar a terme una millora integral d’aquesta línia.

Renovació de vies i andanes
Una de les actuacions més importants és la millora de les vies –millora del confort del traçat, tancaments, reposició dels aparells de via o actuacions en ramals industrials-, que serà efectiva la pròxima primavera i que té un cost de 3,3 milions d’euros. Pel que fa al manteniment de la via, s’hi aportarà nova maquinària, com ara una perfiladora, una amoladora, plataformes i locomotora, amb una inversió de 5 milions.

Pel que fa a vies i andanes, està previst renovar les de les estacions de Sant Josep, Cornellà Riera i fer canvis a l’Hospitalet-Av. Carrilet. Unes obres que tenen un pressupost d’1,7 milions i que estaran enllestides de cara a la pròxima primavera. També està prevista la instal·lació, a tota la línia, de catenària rígida i la renovació de les pèndoles, per un cost d’1,2 milions. Seguint amb les millores, també es consolidarà la contravolta del túnel als pous de bombes d’Almeda i Cornellà Riera, una actuació que acabarà a finals d’any i que costa 1 milió. Una quantitat idèntica a la qual es dedicarà a talussos i vessants. En aquesta línia, està prevista la millora de túnels i ponts per 750.000 euros i la reposició i manteniment d’actius als edificis de la línia per mig milió. En aquest sentit, es vol caminar cap a la millora de l’eficiència energètica, amb una inversió també de mig milió d’euros.

Per altra banda, de cara a finals d’any s’enllestiran les obres de millora de drenatge entre Magòria La Campana i Ildefons Cerdà, i entre Gornal i Sant Josep, amb un cost de 400.000 euros. A més, es vol millorar la ventilació del túnel a Cornellà Riera abans de setembre -250.000 euros- i s’ha renovat el pou de bombes a Almeda –per 250.000 euros també-.

A la inversió d’FGC també està previst dedicar 300.000 euros a sots centrals i mig milió a reposar i mantenir actius d’enclavaments.

Projectes en curs
Per últim, hi ha altres projectes en curs que completen la inversió, com ara la instal·lació del sistema de Frenada Automàtica Puntual (FAP), una actuació amb un cost de 4,2 milions, o la creació del Centre Operatiu de Martorell (COM), amb una inversió de 7 milions.

Pantalles d’informació a temps real

Una de les actuacions importants al Metro del Baix Llobregat és la incorporació de pantalles a les andanes i als vestíbuls amb informació a temps real sobre horaris i incidències. Està previst que les estacions de la Corona 1 línia Llobregat-Anoia en tinguin abans que acabi l’any. A la resta de parades s’aniran instal·lant de manera progressiva durant el 2019. A més, els inspectors d’FGC treballaran amb tauletes tàctils que permetran fer gestions en línia sense la necessitat de portar a sobre físicament la informació i millorar, d’aquesta manera, l’eficàcia.

Tornen els rombes

A nivell visual, aquesta actuació a la línia del Baix Llobregat comportarà la instal·lació dels tradicionals rombes amb els noms de les estacions. Les primeres que ja compten amb aquesta senyalització són Plaça Espanya, Cornellà Riera, Almeda i l’Hospitalet-Av. Carrilet, mentre que la resta ho aniran incorporant progressivament. Amb tot, una manera d’homogeneïtzar la senyalització i reforçar la identitat corporativa d’FGC.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios