www.elllobregat.com

Dignitat als carrers

Por Khristian Giménez
viernes 07 de septiembre de 2018, 07:55h
Per què cal posar el nom de Pedro Álvarez a una plaça de l’Hospitalet de Llobregat? Aquesta és la pregunta que, potser, moltes veïnes de la ciutat s’han fet quan han vist o han rebut la campanya de recollida de signatures online posada en marxa (en Avaaz.org), però per a moltes altres veïnes de l’Hospitalet, del Baix Llobregat i Barcelona el seu nom, i els motius per reivindicar la seva presència en la nostra memòria col·lectiva, a banda de coneguts, són clars i de justícia.

Qui era Pedro Álvarez? Per què cal recordar el seu nom?

Fa més de 25 anys del seu assassinat, la nit del 15 de desembre de 1992 a trets d’un policia, segons es desprèn de l’auto d’instrucció, i amb la posada en llibertat de l’únic sospitós, el cas no ha sigut jutjat i tampoc s’ha tornat a investigar des de la justícia o qualsevol altre cos policial.

Si haguéssim d’escollir només un motiu, diríem que l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat hauria d’incloure el nom de Pedro Álvarez al seu Nomenclàtor, per dignitat. Per la nostra dignitat com a ciutat, per la de cadascuna de nosaltres com a veïnes de l’Hospitalet, durant aquests últims 25 anys, essent testimoni col·lectiu de la injustícia i la impunitat. I també, per la dignitat que ens ha ensenyat la lluita de Juanjo i Carmen, els seus pares, i de la plataforma que els hi ha donat suport, durant les últimes dècades. La seva valentia, determinació i tendresa han sigut un motor constant de solidaritat i de suport mutu, durant aquest quart de segle, reclamant justícia i el reconeixement de la veritat sobre aquest assassinat.

És per tot això que diversos grups municipals de l’oposició, a l’Ajuntament de l’Hospitalet (CUP-Poble Actiu, ERC, ICV-EUIA-P i CiU), el Tinent d’Alcalde de Barcelona, Jaume Asens, en representació del seu consistori, i inicialment el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i la Síndica de Greuges municipal, han donat el seu suport a aquesta iniciativa.

I és que el noms de les places i els carrers de les ciutats haurien de parlar del seu tarannà i la seva història. I al cor de l’Hospitalet i a la seva memòria reivindicativa, sempre hi serà present la lluita per esclarir la veritat sobre la mort de Pedro Álvarez.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios