www.elllobregat.com
Marc Civit: De Sant Boi a Toronto
Ampliar

Marc Civit: De Sant Boi a Toronto

viernes 07 de septiembre de 2018, 08:17h
"Sant Boi és el club que m'ha ensenyat a jugar i on ho he après tot".

Marc Civit ha revolucionat el beisbol del Baix Llobregat, però també el català i l’espanyol després que Henry Sandoval, scout, és a dir, observador, dels Toronto Blue Jays, el veiés jugar al MLB Tournament Academies d’abril a Sant Boi. Allà el va descobrir i més tard l’equip canadenc el va fitxar per començar a la Lliga d’Adaptació aquest estiu a República Dominicana, i continuar més tard a la Tricky League i, finalment, a la Lliga Instruccional.
En una conversa amb El Llobregat, Civit ha agraït al CBS Sant Boi tot el que és ara. “Ha sigut el club que m’ha ensenyat a jugar i on ho he après tot”, diu. Per això, des de l’entitat estan realment contents que un dels seus jugadors tingui l’oportunitat de “preparar-se com a jugador de beisbol professional”, ja que al Baix, a Catalunya o Espanya “no ho pot fer al 100 per cent”, ha aclarit Marc Carrillo, director tècnic del CBS Sant Boi.

Civit és llançador, és a dir, pitcher, esquerrà –gran avantatge en els llançaments en aquest esport–, de gran envergadura i gran velocitat. Un jugador complet podríem concloure, i tot això amb només 16 anys. El jove bromeja. “Aquest any només llenço, faig de pitcher. Abans sí que m’agradava més jugar a altres posicions, però ja no em deixen”, probablement, perquè el club santboià va veure el seu talent en la seva etzibada. Aquesta és una de les qualitats que més destaca Carrillo. “Amb 16 anys té un físic molt important, una envergadura de braços notable que li fa llençar la bola amb molta força”.

Epicentre del beisbol
El beisbol i el softbol sempre han estat un dels esports insígnia del Baix Llobregat. Tant és així que hi ha més de quatre instal·lacions d’aquest esport a menys de cinc quilòmetres de distància.

Carrillo ha explicat la rellevància d’aquest esport a la comarca. “El Baix Llobregat és el nucli fort del beisbol a Espanya, els equips i instal·lacions que tenim a escassos quilòmetres són únics i tenim molta sort perquè això no ho té cap comunitat”, recorda.

Falta de suport
“Aquí al beisbol li falta el suport de tot el món, allà als EUA i al Canadà hi ha molt més nivell perquè hi ha molta gent que el practica i hi ha més recursos”, explica Civit. Certament, els equips del Baix són uns dels millors de Catalunya, Espanya i Europa, però la professionalització d’aquest esport és complicada per la falta de suport mediàtic, institucional i empresarial. Sigui com sigui, tenim clubs com el CB Viladecans com a dominador històric de la lliga amb 21 títols consecutius, o les tres copes del rei del Sant Boi.

Els mitjans de comunicació tenen molt a veure en el fet que aquestes gestes passin desapercebudes a la nostra comunitat, en especial per culpa del futbol. “Lamentablement és complicat sobreviure amb el futbol”, afirma Carrillo, ja que aglutina tota l’opinió pública, tots els mitjans, en definitiva, tota l’atenció encara que només sigui per “parlar del tatuatge que s’ha fet Ronaldo”. No obstant això, el director tècnic ha destacat que estan “intentant canviar aquesta mentalitat als mitjans per tenir un bon material i poder preparar millor als nostres nois i noies”.
Pots veure un fragment de l’entrevista en vídeo a elllobregat.com.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios