www.elllobregat.com
Novembre lila
Ampliar

Novembre lila

Por Khristian Giménez
viernes 02 de noviembre de 2018, 01:39h
Cada novembre, administracions, entitats, organitzacions polítiques i socials, el moviment feminista i la ciutadania, sortim al carrer per denunciar i exigir la fi de la violència, de tota violència envers les dones.

Una violència els responsables de la qual són homes masclistes, fills del patriarcat, que en la seva màxima expressió de crueltat, han assassinat a l’estat a 86 dones durant aquest any 2018; i també a 10 menors, 8 nenes i 2 nens.

A l’Hospitalet de Llobregat, durant l’any 2017 i segons dades del CGPJ, es van registrar gairebé un miler de casos judicialitzats de lesions i maltractaments, recollits en diversos articles del Codi Penal (942, en total). Dins de les estadístiques també hem conegut que a l’Hospitalet només el 39,8% de les denúncies han estat interposades directament per la dona, mitjançant atestat policial. Al total de Catalunya, aquest percentatge és superior, 70,96% de mitjana i a Barcelona província el 60,2%.

Aquesta dada ens hauria de fer reflexionar si, com a veïnes i veïns, com a ciutat, estem oferint i posant tot el nostre esforç en generar un entorn segur a les dones que s’han vist víctimes d’agressions masclistes de tota mena. També, amb la corresponsabilitat de tots els agents socials de lluitar contra els homes i les agressions masclistes. Perquè, malauradament, la violència institucional d’una resposta insuficient des dels cossos de seguretat, l’aparell judicial i les administracions, suposa encara més vulnerabilitat i soledat a la dona que fa el pas de denunciar. Prova d’això, a l’Hospitalet l’any 2017 es van registrar 185 trencaments de les mesures de protecció; un 10% del total.

Tanmateix, no podem oblidar les 13 agressions sexuals i/o violacions denunciades i conegudes l’any 2017 a l’Hospitalet. I els tres casos denunciats fa tant sols uns dies, d’agressions sexuals molt a prop del nostre municipi, a la muntanya de Montjuïc i al Poble-sec.

És per això que enguany, de nou el 25 de novembre, us emplacem a sortir a totes i tots al carrer esdevenint un clam unànime contra la violència masclista.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios