www.elllobregat.com

Volem una premsa pública de qualitat i independent a l’Hospitalet

Por Khristian Giménez
viernes 07 de diciembre de 2018, 13:15h
Els mitjans públics de comunicació de l’Hospitalet de Llobregat han engegat una nova etapa. Nou director. Nou contracte programa.

Més recursos. Més professionals. Més programació. Més continguts. Recuperar la ràdio. Millorar la plataforma web... Aquest pacte per forçar canvis als mitjans públics de l’Hospitalet només ha estat possible amb la feina i consens de gairebé tots els grups polítics (a excepció del vot en contra de Ciutadans).

Com a grup municipal, CUP-Poble Actiu ha estat actiu en aquest procés d’elaboració d’un pla pel futur dels mitjans. Hem parlat amb professionals de la redacció, hem traslladat neguits, hem proposat qüestions tècniques, propostes de millora, etcètera, i agraïm sincerament al nou director, Òscar Sánchez i al seu equip la bona predisposició, escolta activa i sintonia, recollint part de les nostres idees.

No obstant això, finalment ens hi vam abstenir. El nostre model de mitjans públics, el que defensem per retornar als veïns i veïnes de la ciutat la seva capacitat de generar i veure’s reflectides en un relat propi de l’Hospitalet, d’engegar debats socials des de la plataforma de la premsa pública, encara està lluny de la realitat i dels canvis proposats. Volem uns mitjans oberts i comunitaris. No només per millorar la representativitat de tots els moviments, col·lectius i realitats de la ciutat, sinó també perquè les persones puguin elaborar i produir els seus propis continguts. Això, i crítiques a qüestions com un organigrama sobredimensionat de llocs directius, van provocar la nostra abstenció.

Però, una abstenció que no vol ser obstaculitzadora. Una abstenció que vol visibilitzar també aquesta cara B dels mitjans de comunicació. És a dir, aquesta part de la feina dels mitjans que malauradament, denunciem es converteix en eina de propaganda del partit de Govern, el PSC. El Diari LH seria la seva màxima expressió. És per això que, des de CUP-Poble Actiu apostem per uns mitjans de comunicació públics, municipals, independents i de qualitat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios