www.elllobregat.com
Els Jocs Olímpics d’Hivern, una oportunitat per al país
Ampliar

Els Jocs Olímpics d’Hivern, una oportunitat per al país

viernes 07 de diciembre de 2018, 13:52h
El Govern de la Generalitat apostarà per un esdeveniment que seria un “catalitzador” per al Pirineu i per millorar el model turístic català.

La temporada d’hivern 2018-2019 ja està en marxa al Pirineu català i enguany ho fa en un context marcat per la voluntat del Govern d’aspirar a organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern el 2030, una aposta que, segons la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, “és una gran oportunitat pel Pirineu” perquè “tenim unes estacions d’esquí que estan preparades per acollir grans competicions, i que, a més, els usuaris ja situen com les millors d’Europa”.

Artadi va fer aquestes declaracions durant la presentació de la temporada, acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. Artadi va destacar que “el Pirineu s’ha convertit, en els darrers anys, en una creixent atracció de visitants de qualitat i d’oferta turística”. La consellera destacava que aquest fet es produeix en un moment on “els valors i les prioritats de la gent han canviat. És el moment que hi hagi tota una revolució en el Pirineu i tot un projecte de futur. I que puguem dir amb força: Pirineus és futur. Necessitem un catalitzador. I aquest catalitzador poden ser aquests Jocs Olímpics”.

En aquest sentit, la consellera va recordar que “les últimes dades de turisme mostren que les úniques tres marques turístiques del nostre país que pugen amb força són Lleida, Pirineu i Vall d’Aran”, alhora que va relacionar aquest fet amb el model turístic català que “va cap a la descentralització, la desestacionalització, cap al turisme de qualitat i cap a nous mercats”. També va destacar que des del Govern estan “fermament compromesos amb aquesta obligació, amb tot el país, que les oportunitats siguin a tot arreu. No té cap sentit pensar només en Barcelona o les platges com a destinació turística o projecte de dinamització de l’economia” perquè “és la tradició, és la projecció cap al futur el que ens ha de permetre equilibrar, promocionar i potenciar tot el territori”.

Generant llocs de feina
La portaveu del Govern va desitjar una bona temporada d’hivern perquè “és generació d’activitat econòmica i de llocs de treball”, i va acabar agraint a les entitats, als clubs, als centres excursionistes, a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i als esportistes la seva gran feina de promoció dels Pirineus i dels esports d’hivern.

Per la seva banda, el conseller Calvet va dir que “entre tots bastirem una candidatura (per als Jocs d’Hivern) potent que reforci les nostres virtuts, que faci créixer les comarques de muntanya, que doni oportunitats a la gent i a les empreses. I tot plegat des del respecte per l’entorn i sent conscients que el canvi climàtic ja ens provoca alteracions arreu, també a les estacions d’esquí”.

Finalment, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va explicar que en la darrera reunió de la Taula de Treball Permanent Pirineus-Barcelona es va anunciar la posada en marxa de l’oficina olímpica del projecte Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2030, que la direcció de l’oficina recaurà en la Comissió Delegada, integrada per membres de la Taula, i que els treballs tècnics els farà Ferrocarrils de la Generalitat.

Any històric per a la natació catalana

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va presidir la recepció que el Govern va oferir a la Federació Catalana de Natació pels èxits aconseguits aquest 2018, en què una setantena d’esportistes han aconseguit medalla en competicions internacionals de natació, natació artística i waterpolo. La consellera va estar acompanyada pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán.

Artadi va homenatjar els esportistes de natació pels èxits aconseguits enguany perquè “la història d’un país es construeix amb la gent. Vosaltres sou els campions d’avui, els que esteu fent història”. En aquest sentit, la consellera va refermar la idea de Catalunya “com a bressol de gran clubs, d’unes federacions que donen suport i de grans esportistes”, i va destacar “la cultura esportiva del nostre país, els clubs i el teixit associatiu perquè puguem ser referents en diferents esports”. La portaveu va reconèixer que tot plegat passa per l’aposta que es fa en l’esport “a tots els nivells, també des del Govern amb l’esport base”, així com per la figura dels clubs esportius “sòlids” que estan “darrere vostre i fan treure el millor de tots vosaltres”.

Per acabar, la consellera va agrair als esportistes “l’esforç, el sacrifici i la constància” que els han fet tenir un reconeixement internacional. I per això, “sou un exemple pels grans valors que mostreu. Un exemple per a infants i joves. Però, també, pels adults pel vostre exemple de treball en equip, igualtat superació i fortalesa. Gràcies a vosaltres tenim una societat millor, tenim un país millor”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios