www.elllobregat.com
El Baix i l’Hospitalet, atents al judici per l’1-O
Ampliar

El Baix i l’Hospitalet, atents al judici per l’1-O

Por Francisco J. Rodríguez
Tres veïns del territori, Junqueras, Borràs i Simó, seran jutjats a partir d’aquest gener

El Baix Llobregat i l’Hospitalet estaran molt pendents aquest gener de tres veïns seus que afronten un judici pels fets d’octubre de l’any passat. Oriol Junqueras, exalcalde de Sant Vicenç dels Horts i exvicepresident de la Generalitat, i les hospitalenques Meritxell Borràs, exconsellera de Governació, i Anna Simó, exsecretària primera de la Mesa del Parlament, s’enfronten a penes de presó i d’inhabilitació que superen la trentena d’anys i multes per presumptes delictes de rebel·lió, malversació de fons públics, sedició i desobediència, arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, que va portar el Parlament a declarar la independència el 27 d’octubre.

En concret, la Fiscalia demana 25 anys de presó i 25 anys d’inhabilitació absoluta a Junqueras per rebel·lió i malversació, mentre que l’Advocacia de l’Estat en sol·licita 12 de presó per sedició i malversació. Es tracta del líder independentista amb una petició de pena més alta dels 22 encausats. En el cas de Borràs, Fiscalia sol·licita 7 anys de presó i 16 d’inhabilitació per malversació i desobediència, a més d’una multa de 10 mesos amb un pagament diari de 100 euros. L’Advocacia, en aquest cas, demana 7 anys de presó per malversació i desobediència. Simó, per la seva banda, s’enfronta a una petició de multa per desobediència de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros i serà jutjada en el Tribunal Superior de Justícia (TSJC), després que així ho decidís el Tribunal Suprem a finals de desembre.

Els alcaldes declaren a la Fiscalia per l’1-O
Els alcaldes del Baix Llobregat que van signar el decret amb el qual es comprometien a col·laborar amb la Generalitat per organitzar el referèndum de l’1 d’octubre, han seguit desfilant davant la Fiscalia per declarar durant els últims mesos del 2018.

La Fiscalia els cita en qualitat d’investigats com a presumptes autors de delictes de desobediència, prevaricació i malversació. Els primers que van declarar van ser l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i el de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, mentre que els edils dels municipis més petits, com ara el Papiol, Collbató, Corbera –en aquest cas es tracta de la socialista Rosa Boladeras, que va permetre votar al seu municipi-, Olesa i la Palma de Cervelló van declarar al llarg de l’octubre passat. Queden a l’espera de ser citats els batlles de Begues, Castellví de Rosanes, Sant Climent, Torrelles i Martorell, que previsiblement ho seran al llarg d’aquest any.

De moment, els qui han declarat s’han mostrat tranquils i han assegurat que “la democràcia no hauria d’estar perseguida”, en paraules de Miquel Solà, alcalde de Collbató. Tots els batlles van rebre l’escalf de veïns i representants comarcals de formacions independentistes a la sortida dels jutjats. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(1)

+
0 comentarios