www.elllobregat.com
Seguim construint l’alternativa
Ampliar

Seguim construint l’alternativa

Por Khristian Giménez
viernes 04 de enero de 2019, 03:19h
La candidatura municipalista CUP - Poble Actiu ens trobem immerses en un procés de transformació.

Habitualment, les qüestions que afecten internament als col·lectius i/o organitzacions acostumen a interessar només a les persones que hi participen, però no gaire al conjunt de la població. En aquest cas però, aquesta transformació té interès més enllà de la pròpia candidatura.

La CUP-PA va néixer poc abans de les darreres eleccions municipals, com a confluència de persones i organitzacions diverses: activistes de la ciutat, Lluita Internacionalista, Procés Constituent i l’assemblea local de la CUP. Va ser justament la CUP L’H qui va oferir la seva eina electoral per acollir aquesta confluència, en un exemple de generositat política, obrint un procés inèdit a la ciutat de col·laboració entre agents polítics diversos.

Durant tota la legislatura, hem après de les estretors i limitacions del treball institucional, hem comés errades diverses, però essencialment hem intentat potenciar tot allò que es movia i es vivia a la nostra ciutat. No hem estat determinants, però sí que hem intentat complir un rol significatiu de suport al moviment popular de la nostra ciutat, i al desenvolupament del Referèndum de l’1 d’octubre, les vagues generals del 3O i del 8N i al conjunt de mobilitzacions socials, veïnals i sindicals que es continuen produint avui, a l’Hospitalet. També hem estat presents a les mobilitzacions creixents del moviment feminista de l’Hospitalet i a la defensa del patrimoni de la ciutat. D’aquesta manera, hem anat configurant una identitat pròpia de la candidatura que va molt més enllà de l’estricte grup municipal.

Ara doncs, seria l’hora de fer-ne un balanç conjunt, de posar en comú encerts i errades de la feina feta, per tal d’agafar un nou impuls al servei d’un projecte municipalista que vagi molt més enllà dels agents polítics que van impulsar i constituir la present candidatura. En aquest context, l’assemblea local de la CUP ha decidit iniciar el seu camí, fora de la confluència que hem construït durant 3 anys i mig. La CUP L’H ha fet segurament el seu balanç del projecte i n’ha tret les seves pròpies conclusions. A la resta ens pertoca respectar aquesta decisió, totalment legítima. Això no treu que lamentem profundament no poder seguir treballant juntes, compartint l’anàlisi sobre les errades i els encerts de la present candidatura municipal, per continuar construint plegades una alternativa d’esquerres a la ciutat i des d’aquí, seguir treballant per la República Catalana.

Tanmateix, nosaltres seguirem construint aquesta alternativa municipalista, a partir del pròxim 12 de gener. Sabem que no serà fàcil, però intentarem seguir aprenent, colze a colze amb tot allò que es mou i es viu a la nostra ciutat. Segurament venen temps encara més durs i difícils que els actuals, i justament per això seguirem necessitant aplegar esforços, coneixements, experiències i forces, des de la diversitat pròpia de les classes populars de l’Hospitalet. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios