www.elllobregat.com

Ens trobarem fent política

Por Khristian Giménez
viernes 07 de junio de 2019, 08:12h
Hi ha tancaments que fan olor de principi. És veritat. Tanquem una experiència institucional.

Però també obrim nou moment a l’Hospitalet. Durant aquests 4 anys de legislatura a l’Ajuntament de l’Hospitalet, hem tractat de ser d’utilitat a les classes populars i treballadores en els seus conflictes sindicals, socials, veïnals, repressius... Aquesta ha estat, potser, la principal raó de ser del nostre grup municipal. La nostra forma de contribuir a fer municipalisme des de baix.

I lluny de valorar, o no, la repercussió d’aquesta feina des de l’anàlisi electoral, marxem amb la feina de formiguetes feta i amb la tranquil·litat d’haver posat el cos i l’energia, allà on algú la necessitava o ens la demanava, sense cap anhel partidista. Des del suport a les vagues de Titan, l’estiba, el taxi, de la restauració de l’aeroport, a les vagues del 3-O i el 8-N de 2017. Des de fer d’altaveu a l’Ajuntament de les demandes de les dones treballadores del Servei d’Atenció Domiciliaria, de les treballadores domèstiques i internes, especialment les migrades; passant per exigir accessibilitat i padró universal sense restriccions, per defensar el patrimoni local i la memòria de l’Hospitalet o recolzant moviments socials com ara la Xarxa Groga, en defensa de l’educació pública, o de la sanitat pública i universal.

Hem treballat per a les companyes de la PAH, del Sindicat de Llogateres, les veïnes contràries a l’alberg de Narcís Monturiol, les veïnes de Can Serra contra la zona d’aparcament de pagament, les veïnes que s’oposen a la massificació immobiliària a Cosme Toda o la lluita contra el PDU-Granvia des de No Més Blocs. Els nostres referents són les veïnes que estan omplint de vida Can Trinxet o defensat el nostre llegat, al grup de Patrimoni. Hem treballat per aquestes i moltes altres causes durant aquests anys, i com ja hem dit abans, ho continuarem fent i ens continuarem trobant. Perquè la política no només es fa a les institucions.

Farem política local des del carrer, com a Alternativa d’Esquerres de l’Hospitalet. I ho farem, reflexionant críticament sobre com no hem sabut traslladar a les urnes, la nostra proposta de municipalisme activista. Però també, convençudes que encara queda molta feina -i que tota feina suma-, per construir a l’Hospitalet de Llobregat una ciutat digna on viure vides dignes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios