www.elllobregat.com

Una comarca cada cop més republicana

Por Josep Ramon Mut
viernes 07 de junio de 2019, 08:14h
Després d’unes eleccions municipals i abans dels pactes de govern, és el moment en que tots els partits diuen que estan satisfets pels resultats, perquè als que els hi ha anat bé perquè els hi ha anat bé, i als que els hi ha anat malament perquè han aguantat el cop.


És important en dates com aquestes analitzar fredament els resultats. De fet, és interessant analitzar-les amb una perspectiva superior als darrers quatre anys, perquè hi ha dades que són complicades d’interpretar, perquè el factor local té un pes important en comicis locals.

Si la comarca és més o menys d’esquerres és difícil d’interpretar, perquè malgrat l’entorn dels Comuns sigui indubtablement més d’esquerres que l’entorn socialista, pot haver-hi vot “útil” cap al PSC.

El que sí és clar, és que hi ha una tendència sostinguda en el temps a fer augmentar la representació republicana als municipis del Baix Llobregat. El republicanisme ha vist incrementada la seva representativitat, i per exemple Esquerra Republana ha passat de ser un partit petit a la comarca a passar a tenir 82 regidors i regidores al 2015, i enguany augmentar el sostre a 124 electes locals. Igual que al 1931 la república va ser fruit d’unes eleccions municipals, la república catalana estic convençut que arribarà després d’unes eleccions locals, perquè als municipis és on es fa la política del cos a cos, on has de donar la cara sempre i tant els encerts com els errors es paguen de forma molt directa.

Així doncs, aquesta comarca valenta i que sempre està al capdavant de totes les lluites socials està virant cada cop més clarament cap al republicanisme, i si la tendència continua serà justament el Baix Llobregat qui faci caure el règim del 78.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios