www.elllobregat.com
Queda’t a terra: Molt per descobrir a prop de casa

Queda’t a terra: Molt per descobrir a prop de casa

viernes 05 de julio de 2019, 03:11h
La comarca compta amb una oferta lúdica molt diversa per gaudir de l’estiu al 100%. Des del sol del litoral a la natura viva del centre i nord, el Baix aposta fort pel turisme
Escollir Baix Llobregat per a l’estiu no és una aposta arriscada. Per a aquells que no tingueu pensat cap viatge a terres llunyanes i considereu passar l’època estival a la comarca, no us amoïneu: teniu tot un territori per descobrir amb propostes i destinacions per a tots els gustos.
Les primeres són les platges, que no per òbvies deixen de ser atractives. El Baix Llobregat compta amb el millor litoral de la metròpolis, amb platges equipades amb tots els serveis imaginables, fins a d’altres gairebé verges, autèntics santuaris naturals que cal protegir. Del Prat a Castelldefels, veïns i visitants tenen quilòmetres de sorra per recórrer, en molts trams amb reconeixements de qualitat, com és el cas de Gavà i Castelldefels. Sorra i sol, però també ombra i frescor, amb els xiringuitos, restaurants i clubs que conviden a gaudir del paisatge i a fer un descans del bronzejat.
A més, els diferents clubs nàutics i negocis diversos ofereixen la possibilitat de practicar esports aquàtics com la vela o excursions amb catamarà.
Ara bé, com a comarca polifacètica que és el Baix Llobregat, les propostes no es limiten només al sol i platja. Deixem enrere el litoral i mirem cap amunt: muntanya, boscos i natura viva. Racons sovint sense descobrir, com ara el nombrós patrimoni arquitectònic -una part d’aquest fruit de la mà d’Antoni Gaudí- que excita la imaginació i convida a somniar amb temps passats, o bé espais naturals com les muntanyes del centre de la comarca, ideals per fer-hi una escapadeta. Aquí trobarem indrets característics com ara Catalunya en Miniatura, a Torrelles, una exposició única a l’aire lliure dels monuments catalans més emblemàtics.
L’embruix de Montserrat
Enfilada al nord de la comarca s’erigeix la muntanya de Montserrat, símbol de Catalunya i vigia del Baix Llobregat. Aquest és un dels indrets més visitats pels turistes estrangers, però sovint no ocupa les primeres places entre les destinacions preferides dels baixllobregatins. Però Montserrat és molt més que el seu únic Monestir o el funicular. Des de Collbató es pot accedir a les seves Coves, un espai renovat l’any passat i que ofereix un audiovisual projectat a la roca viva de la muntanya que narra la història de l’indret.
I d’unes coves naturals a unes altres resultat de la mà de l’home. Som al nord de la comarca, però ja que parlem d’història, fem un kit kat i tornem de nou al litoral, en concret a Gavà. Aquí trobem un altre dels principals reclams culturals i turístics del Baix Llobregat, les Mines de Gavà. Un parc arqueològic per entendre el nostre passat i el dia a dia dels humans que habitaven aquesta part de la comarca fa 6.000 anys i que es dedicaven a la mineria. Un must see, sobretot si hi ha canalla, que gaudiran d’un recorregut guiat amb casc per les entranyes de la terra.
Aquestes són algunes de les propostes per passar un estiu cent per cent baixllobregatí. Una guia per gaudir-lo al màxim és l’Estiu al Baix 2019, que ja està disponible a www.elllobregat.com. I, entre visita i visita a platges, Delta o a Montserrat, pareu pels pobles i viviu les festes majors que s’hi celebren. Úniques! III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios