www.elllobregat.com
Empreses saludables i amb valors socials

Empreses saludables i amb valors socials

Por José Ángel Carcelén
viernes 05 de julio de 2019, 03:39h
Sant Boi ha fet de la salut un dels seus eixos estratègics, configurant-se com una ciutat sostenible i saludable, gràcies a la seva qualitat de l’aire i la preservació del seu entorn forestal, fluvial i agrari.
Aquesta aposta va més enllà de l’acció municipal i és compartida pel conjunt de la ciutadania i els principals agents socials i econòmics. Sant Boi compta amb un fort teixit empresarial, format principalment per petites i mitjanes empreses, cada cop més implicades en aquesta aposta estratègica per la salut i la sostenibilitat.
D’aquí surt el projecte Empresa Saludable, que té com a objectiu acompanyar les empreses locals cap a un model d’empresa del futur, amb valors socials i una política de RRHH orientada a la salut de l’organització.
Entenem per empreses saludables aquelles que fomenten el hàbits saludables, l’activitat física i la salut emocional dels seus treballadors i treballadores, amb unes condicions laborals dignes, i que vetllen per la conciliació de la vida personal i professional.
I està demostrat que les empreses que fan aquesta aposta milloren el clima laboral, augmenten la implicació dels seus treballadors i treballadores i redueixen l’absentisme laboral.
Disposar d’un distintiu com a Empresa Saludable pot a més millorar la seva imatge i fer-les més atractives, tant per atraure talent com per millorar el seu posicionament. Això és el que ens proposem.
Per fer-ho possible hem iniciat una prova pilot amb cinc empreses locals de diferents sectors d’activitat, que representen aquesta aposta per un nou model d’empresa: AVANT GRUP, LOTRANS, DIVERSUS, PROMAUT i BIG MAT-GARRO.
I ho estem fent de la mà del que anomenem la ‘quàdruple hèlix’, que és la base per al desenvolupament de les ciutats. La interacció i el treball en xarxa del sector empresarial, com l’associació Sant Boi Empresarial, PREMIUM LAB o BIKEFRIENDLY, universitats i centres de coneixement com la UPF i la UOC, altres administracions com la Diputació de Barcelona i actors socials com el Clúster de Salut Mental o la GASOL FOUNDATION. Del concurs d’aquests quatre conjunts d’actors estem convençuts que iniciarem una experiència d’èxit que contribuirà a enfortir les empreses de Sant Boi i a fer de la nostra una ciutat encara més sostenible i saludable.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios