www.elllobregat.com
La Generalitat felicita Sergi Mingote pel repte alpinístic i inclusiu
Ampliar

La Generalitat felicita Sergi Mingote pel repte alpinístic i inclusiu

viernes 06 de septiembre de 2019, 00:17h
President Torra: “La gent que tenim al país té somnis molt alts i són capaços de portar-los a la pràctica”. L’alpinista català entra al llibre Guinness dels Rècords en escalar sis vuitmils en 367 dies sense l’ajuda d’oxigen artificial.

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va rebre al Palau de la Generalitat l’alpinista i president de l’ONAT Foundation, Sergi Mingote. Aquest esportista d’elit ha entrat al llibre Guinness dels rècords després d’haver escalat sis vuitmils, en 367 dies, sense l’ajuda d’oxigen artificial.

El cap de Govern va felicitar l’alpinista i li va donar les gràcies “per somiar tan alt” i per treballar “perquè tothom en aquest país tingui les mateixes oportunitats d’estar en contacte amb la natura i d’assolir els cims més espectaculars de la terra”. En aquest sentit, el president va afirmar que “la gent que tenim al país té somnis molt alts i són capaços de portar-los a la pràctica”. “Amb aquesta força de l’esperit feu grans proeses”, va reblar.

Fites esportives inclusives
Per la seva banda, Mingote va explicar que “l’essència del projecte no era pujar els vuitmils, sinó donar a conèixer la tasca de les associacions que treballen perquè les persones amb altres capacitats puguin assolir també aquestes fites esportives”. L’esportista va realitzar part d’una d’aquestes expedicions –a l’Everest- acompanyat de la cooperativa Apindep, que està integrada per persones amb discapacitats de primer i segon grau.

Un repte considerable
Sergi Mingote va completar el repte alpinístic i solidari #3x2x8000, que consistia a pujar 6 cims de més de 8.000 metres d’altitud en només un any i sense oxigen artificial. L’esportista vallesà és un referent mundial d’aquest esport que ha culminat més de 20 expedicions arreu del món. Actualment, és el president de l’ONAT Foundation, que té com a objectiu la inclusió mitjançant l’esport.

En l’acte també hi eren presents familiars de Mingote; Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya; Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès; Jordi Seguer, alcalde de Parets del Vallès, i Pere Vilà, representant territorial de l’Esport a Barcelona, així com representants de les entitats i associacions amb qui l’alpinista va col·laborar per portar a terme el repte esportiu i solidari.

720.000 euros a la Unió de Consells Esportius de Catalunya per fomentar l’esport escolar

El Govern ha aprovat destinar una subvenció de 720.000 euros a la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) amb l’objectiu de finançar les activitats per a la promoció de l’esport en edat escolar i l’esport popular, d’acord amb els programes de la Generalitat de Catalunya i la promoció de l’esport popular a Catalunya, especialment els World Sports Games, a través de la col·laboració amb els consells esportius durant l’any 2019.

La UCEC, com a entitat col·laboradora del Consell Català de l’Esport (CCE), rep aquest ajut per a la promoció general de l’activitat física i esport, col·laborant amb els Consells Esportius en la difusió i implementació de programes definits al Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya, com són els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, el Pla Català d’Esport a l’Escola i l’Esport Blanc Escolar.

La subvenció ha de permetre també optimitzar recursos per tal que l’esport escolar pugui arribar al màxim nombre d’infants i adolescents de totes les comarques i poblacions de Catalunya, especialment aquells/es amb unes condicions socioeconòmiques més vulnerables, així com potenciar accions per fomentar l’esport popular com a via per democratitzar l’activitat física a Catalunya i evitar que cap persona en quedi exclosa.

L’aportació del Govern ajudarà també a continuar promovent conjuntament entre el CCE i la UCEC un model d’esport en edat escolar basat en els valors educatius de l’esport, en el foment dels hàbits saludables i en la introducció progressiva d’una oferta poliesportiva destinada a les etapes d’iniciació esportiva.

* AQUESTA PÀGINA HA ESTAT ELABORADA EN COL·LABORACIÓ AMB LA SECRETARIA GENERAL DE L’ESPORT I DE L’ACTIVITAT FÍSICA

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios