www.elllobregat.com
Un fracàs polític o de la democràcia?

Un fracàs polític o de la democràcia?

jueves 03 de octubre de 2019, 23:17h
Tornem a eleccions generals per segona vegada en set mesos sense que els responsables d’aquesta repetició hagin tingut en compte la recessió, la crisi que ens amenaça i el deute públic a Espanya, que ja és equivalent al 100 per cent del PIB, entre altres qüestions.

Ningú no ha volgut ni cedir, ni apropar-se per arribar a acords. Al final tornarem a votar el 10 de novembre amb el cost que això representa: es diu que 140 milions d’euros. Com si les arques del país estesin per a fer volar coloms i la sanitat, l’educació, els serveis socials i les pensions no tinguessin cap mancança.

Tot plegat és un gran fracàs polític i de la democràcia i, el més greu, és que potser el nou resultat de les eleccions no portarà grans canvis i tornarem al punt de partida. No sé si la solució seria canviar el sistema de votació de la Llei de Hondt pel de segona ronda com a França. Així en segona volta, qui guanya governa.

A més a més, s’especula que hi haurà un milió menys de votants perquè la ciutadania ja està cansada i la credibilitat dels polítics va cada dia més a la baixa.

No he entès que Pablo Iglesias s’exigís una representació, que no li havien donat les urnes, en el govern i, en el cas de Pedro Sánchez, pretenia que el recolzessin quasi sense res a canvi, malgrat que el resultat no li permetia fer un govern en solitari.

També tenen part de culpa Albert Rivera, que només per abstenir-se ens volia clavar l’amenaça de l’article 155 i Pablo Casado, que no ha volgut ni parlar d’abstenció. A última hora ha sorgit un nou element que afegeix més llenya al foc. L’entrada a la política nacional de Más País, el partit d’Íñigo Errejón, que pot fer canviar el panorama polític a les circumscripcions a les quals es presenti.

El que sí que és cert és que tots plegats han estat incapaços de parlar i d’entendre’s. Això és el que demana la majoria de ciutadans: DIÀLEG AMB MAJÚSCULES. A més a més, per damunt dels nostres caps també plana la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O, que podria ser fins i tot abans de les eleccions. Per tant, aquest diàleg serà molt important per al benestar de tot el país, però especialment a Catalunya, on serà imprescindible per evitar danys majors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios