www.elllobregat.com
La Generalitat reactiva la Comissió contra la violència a l’esport

La Generalitat reactiva la Comissió contra la violència a l’esport

jueves 03 de octubre de 2019, 23:35h
L’administració catalana i el teixit esportiu uniran forces per garantir la seguretat en els esdeveniments esportius. “Utilitzarem eines divulgatives i coercitives per combatre la violència en l’esport”, diu Gerard Figueras, secretari general de l’Esport

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va presidir, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona, al costat de Jordi Ferreres, subdirector general de Seguretat Interior de Departament d’Interior, la reunió de la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya, òrgan que el Govern ha reactivat amb el ferm compromís de fer un treball conjunt entre l’administració i el teixit esportiu per tenir “un esport amb la mínima violència possible”.

La Comissió, que està integrada pel Departament de la Presidència -mitjançant el Consell Català de l’Esport-, i el Departament d’Interior, per una banda, i les entitats esportives, per l’altra, reprèn l’activitat “donada l’elevada existència de casos de violència en l’esport registrats la temporada passada, per utilitzar les eines que garanteixin la seguretat en esdeveniments esportius i potenciar la prevenció de males conductes en l’esport”, va assegurar Gerard Figueras, que exerceix la presidència de la comissió.

“És una prioritat per nosaltres lluitar contra la violència en l’esport”, va afegir el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, que va subratllar el paper que tindrà la Subcomissió contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport, de caràcter més tècnic, que recollirà els casos de violència a l’esport per estudiar els possibles processos sancionadors i elevar les decisions a la comissió. En aquest sentit, Jordi Ferreres, subdirector general de Seguretat Interior de Departament d’Interior, destacava “l’operativitat” de la subcomissió a l’hora de marcar criteris d’actuació.

Una doble via d’actuació
Gerard Figueras va destacar també que la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya tindrà una doble via d’actuació. En primer lloc, les accions divulgatives i preventives, amb noves propostes com la creació d’un grup de treball que elabori materials informatius per exposar-los en les instal·lacions esportives, i en segon lloc, “eines coercitives, amb l’obertura d’expedients i sancions” pels casos vinculats a la violència en el món de l’esport.

En la reunió van intervenir tant representants del Govern com de l’associacionisme esportiu per exposar les actuacions desenvolupades en els respectius àmbits en la lluita contra la violència en l’esport. Per part de l’executiu, el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, va presentar l’actualització que la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha fet, conjuntament amb l’Institut Català de les Dones, de la guia ‘La violència sexual a l’esport. Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar’ perquè esdevingui una eina de referència per a tots els agents que formen part del sistema esportiu per a la conscienciació, visibilització i elaboració de plans d’actuació que treballin la prevenció, detecció i abordatge de la violència sexual en contextos esportius. Per part d’Interior, Jordi Ferreres va fer un repàs als expedients iniciats i resolts per infraccions així com als expedients resolts amb imposició de sanció els anys 2017 i 2018 tant del decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s’aprova el text únic de la llei de l’esport, com de la llei 19/2007, d’11 de juliol, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.

Els agents esportius del país també van explicar les accions de tota mena que tenen en marxa pel que fa a la prevenció, formació o mediació. Així, Oriol Camacho, secretari general, i Javier Latorre, director dels Òrgans Jurisdiccionals de Competició i de les Comissions, van exposar les actuacions de la Federació Catalana de Futbol; per la Federació Catalana de Basquetbol, ho va fer el gerent Toti Mumbrú; per la Federació Catalana de Natació, el gerent Josep Ruiz; per la Fundació Barça, Ester Morillas i Mariona Miret; per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Isabel Pérez, assessora jurídica, i per la Unió de Consells Esportius de Catalunya, el president Jaume Domingo.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios