www.elllobregat.com
Canvi radical en les tarifes de transport
Ampliar

Canvi radical en les tarifes de transport

viernes 03 de enero de 2020, 10:07h
Des de l’1 de gener els títols per viatjar passen a ser majoritàriament unipersonals. La T-10 passa a anomenar-se T-casual i s’encareix 1,15 euros més a la zona 1.
L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), participada per la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona, ha fet un lifting a les tarifes. La principal variació és que la T-10, un dels títols de transport més cèlebres i utilitzats pels viatgers, passa a anomenar-se T-casual i a costar 11,35 euros, 1,15 més que la T-10. A més, aquest títol passa a ser unipersonal, a diferència de la T-10. El nou títol, que també aplega una desena de viatges, està pensat, informen des de l’ATM, per a persones que facin un ús menys intensiu del transport.
Per altra banda, les noves tarifes posen en el centre de la graella a la T-usual, que vindria a ser la T-Mes, però un 25% més barata –en la zona 1 el seu preu serà de 40 euros-. Consta de 30 dies de viatges il·limitats i és també de caràcter personal. El conseller de Territori, Damià Calvet, la descriu com “el títol estrella” de la nova proposta tarifària, mentre que Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, titlla el canvi de “revolució tarifària”.
Stop Pujades surt al pas
Des de la plataforma Stop Pujades celebren la baixada de preu per al títol mensual i que s’avanci cap a un paradigma de “tarifa plana”, tot i que la titllen d’insuficient per a les zones 2 i 6. Tanmateix, avisen que “només un número limitat de viatgers” poden migrar de l’antiga T-10 a al nova T-usual, cosa que deixaria “molta gent” fora d’aquesta tarifa plana, lamenten. Sigui com sigui, celebren el que consideren “intenció clara” de canviar el sistema tarifari de l’ATM, malgrat veure-ho “poc valent”.
Davant de les crítiques, l’ATM va presentar dies després la T-familiar, un títol multipersonal, a diferència dels presentats per al 2020, i que ofereix la possibilitat de fer vuit viatges durant 30 dies a un preu de 10 euros, més cara, proporcionalment, que la T-10.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios