www.elllobregat.com
Xutar com el Pilota d’Or amb tecnologia 4.0
Ampliar

Xutar com el Pilota d’Or amb tecnologia 4.0

viernes 03 de enero de 2020, 10:52h
L'EasyShoot, una màquina pensada per emular els millor llançaments de futbol.
El Baix Llobregat, però més concretament Castelldefels, continua el seu corriol per ser el focus català d’innovació. Així ho han començat a fer empreses com Geprom i 2Pi Projectes, ubicades al Baix i que han elaborat una nova màquina llança-pilotes per reforçar els entrenaments dels jugadors de futbol de primer nivell: EasyShoot. La nova creació esportiva va donar-se a conèixer després de participar en una de les proves del Messi 10 Challenge del Circ du Soleil.

És un mecanisme automatitzat que es mou amb un comandament i és capaç de fer paràboles més perfectes que les d’en Cristiano Ronaldo. Carlos Aranzana, project manager de Geprom i encarregat de perfeccionar EasyShoot, assegura que és la “millor màquina” que hi ha actualment per als entrenaments de futbol; “de fet ja ha estat incorporada en grans esdeveniments internacionals”, afegeix.

És una màquina llança-pilotes pionera capaç de realitzar situacions de joc que passen al futbol, tals com xuts, centrades, passades, etcètera. Gràcies als seus mecanismes, els seus components electrònics, i el seu disseny, és una màquina fàcil d’usar i apta per a entrenadors i jugadors de qualsevol nivell i edat. Entre les seves principals característiques destaca el sistema patentat de gir, que permet que les pilotes surtin disparades amb una precisió rigorosa, sent capaç d’enviar centrades perfectes i repetitives a l’àrea de penal i replicar xuts de jugadors estrella.

EasyShoot té una efectivitat superior al 95% i una velocitat de xut de fins a 150km/h. Disposa de vuit hores d’autonomia a la seva bateria i el dispensador mecànic extensible acumula fins a vuit pilotes. A més, el llançament també pot ser controlat a distància, cosa que la converteix en un actiu indispensable per a situacions que requereixen xuts repetitius, concrets i exactes; com per exemple en entrenaments de porters, estratègia ofensiva i defensiva, control de passades, assajos de llançaments de córner o falta, entre altres.

SEAT: control en temps real
Més enllà de l’esport, pel que ha estat coneguda Geprom arran de les diferents proves fetes pels clubs de la lliga espanyola de futbol amb l’Easyshoot, la companyia castelldefelenca va arrencar al camp de l’automoció, sent clau per a la transformació 4.0 d’empreses com SEAT. La fàbrica de Martorell va començar la seva remodelació amb els vehicles de guiat automàtic, també coneguts com a AGV -Automated Guided Vehicle, en anglès-. No obstant això, SEAT va veure que hi havia algunes errades de producció, com obstacles que aturaven el normal funcionament de la fàbrica durant més de mitja hora. Geprom va introduir aleshores la seva tecnologia 4.0 per poder tenir un control en temps real de què succeïa i es produïa.

“Si tu a les nou del matí tens una parada a la fàbrica, però no reps l’incident en temps real i tornes a mirar-ho a les onze, potser has perdut la producció de centenars de cotxes aquell dia”, explica el COO de Geprom, Oscar Rincón. Els errors que abans trigaven hores a solucionar-se, ara es resolen en tres o quatre minuts. Aquests són alguns dels beneficis del sistema MES Legato, implantat per Geprom, que busca convertir la indústria tradicional en una smart factory real.

Ara, Geprom acaba d’arrencar la seva expansió a Mèxic i espera poder implantar-se en diferents països europeus durant aquest 2020, sense voler anar-se’n de Castelldefels, on viuen gairebé la meitat dels seus treballadors.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (5)    No(13)

+
0 comentarios