www.elllobregat.com

Pensem avui el Baix Llobregat del futur

Por Anna Martín Cuello
viernes 03 de enero de 2020, 12:07h
A finals d’any, a molts ajuntaments de la nostra comarca aprovem els pressupostos municipals. Són la plasmació econòmica de les voluntats polítiques. Per això aquests debats esdevenen un dels actes més importants per al bon funcionament de l’administració local i per tant, de les polítiques públiques que transformen les ciutats. Enguany, als pressupostos se suma també l’elaboració dels Plans d’Actuació Municipal, els PAM.
Al Prat apostem per espais de participació i reflexió, com les Audiències Públiques, per apropar les informacions més rellevants a la ciutadania. I així ho vam fer, per explicar aquests dos documents estratègics de ciutat abans de debatre’ls al plenari. A finals d’any, doncs, hem pogut aturar-nos un moment i reflexionar sobre quines ciutats volem construir a la nostra comarca els pròxims anys. Amb l’horitzó posat en el 2030, que és l’agenda que marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible acordats per l’ONU.
Un futur que implica actualitzar les ciutats consolidades, cohesionades i transformadores que en alguns municipis hem construït entre totes en aquestes quatre dècades de municipalisme democràtic. I també per encarar amb valentia i determinació els nous reptes, des de la voluntat d’innovació i de progrés.
Per això, cal seguir garantint ciutats cohesionades, on l’educació i la cultura siguin les eines per desenvolupar lliurement els projectes vitals de totes les ciutadanes, amb igualtat de condicions i d’oportunitats. Perquè sense un canvi cultural, no serà possible un canvi social transformador.
Però també tenim reptes, com l’accés a l’habitatge digne. Per això, al Prat l’hem convertit en una prioritat del pressupost 2020, assentant les bases dels projectes que ens faran ampliar el parc d’habitatge públic, de lloguer i assequible a la nostra ciutat.
L’altre gran repte, que al Prat també hem reflectit als comptes municipals, és la lluita contra el canvi climàtic. La transició energètica i ecològica és una realitat que s’ha de començar aplicar a totes les nostres polítiques municipals, a través de programes i accions ambiciosos que facin reduir les emissions d’efecte hivernacle i deixem per a les generacions futures, un planeta habitable.
Un altre dels reptes clau que afrontem és impulsar ciutats feministes! Enteses com aquelles comunitats que posen en el centre de les polítiques les cures, la plena igualtat, la lluita contra les discriminacions, les violències i l’odi. Perquè cal continuar reivindicant unes ciutats segures i lliures per a tothom. Bon any 2020 a totes i tots els conciutadans de la comarca!
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios