www.elllobregat.com
Aymerich: “La relació amb l’equip de govern és educada i austera”
Ampliar

Aymerich: “La relació amb l’equip de govern és educada i austera”

sábado 18 de enero de 2020, 16:00h
Entrevistem a Maite Aymerich (ERC), cap de l'oposició de Sant Vicenç dels Horts, per parlar de les promeses de la legislatura 2019-2023.
Quins considera que són els desafiaments que ha d’afrontar el municipi els pròxims quatre anys?
Els gran desafiament que tenim com a municipi és el de ser capaços de mantenir el ritme de transformació i progrés dels darrers anys per poder fer un salt qualitatiu i passar a ser un municipi de primera. I això vol dir mantenir les apostes per tres grans pilars: atendre les necessitats dels vicentins i vicentines, generar oportunitats i lluitar contra les desigualtats a través de l’educació i impulsar l’economia i l’ocupació per revertir el llast de l’atur, especialment el femení.
En els darrers mandats vam generar les condicions que el municipi necessitava per a prosperar. Ara cal evitar que retrocedim i tornem a les dinàmiques de fa deu anys.

Ens podria concretar tres mesures que demanarà impulsar per treballar-les amb el govern al llarg d’aquest mandat?
Hi ha molts projectes que esperen veure la llum en aquest mandat i demanarem al nou govern que no els abandoni en un calaix (la residència per a la gent gran, la llar d’infants i el centre cívic de la Plaça de la Pau i la posada en marxa dels nous equipaments).
Si em demaneu per tres projectes a impulsar:
1. Avançar en els projectes que ens permetran disposar d’un parc d’habitatge públic de lloguer
2. Donar resposta sostenible al tema de la mobilitat i el transport públic cosa que implica una actuació valenta per repensar dues grans arteries (els carrers Mossèn Jacint Verdaguer i Barcelona), millorar i pacificar la BV2002 i els seus límits amb el Parc Agrari i tancar el conveni amb el Ministerio que ha de fer possible el desdoblament de l’accés des de l’A2.
3. Obrir el debat sobre el nou sistema de recollida selectiva i de residus.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
La trasformació de l’espai Eix 4 camins en un centre d’activitat econòmica, tecnològica i de coneixement.

Com descriuria els primers mesos del govern municipal?
Ha coincidit amb les vacances i l’equip de govern ha estat de vacances. Amb el nou curs veurem si el nou govern municipal entoma els projectes que té perfilats o els guarda en un calaix.
El més important serà veure com s’encaren els pressupostos del 2020 i si són fidels a les polítiques socials que requereix el municipi. També caldrà veure quines decisions es prenen pel que fa a les inversions del mandat i a què es destinen els 4M€ de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i 1M€ de la Diputació de Barcelona. Així com Junts x Sant Vicenç va oferir la possibilitat d’explorar la formació d’un gran govern -cosa que el PSC va descartar- nosaltres seguirem treballant per Sant Vicenç dels Horts i podem fer costat a uns pressupostos pel 2020 sempre que no signifiqui aturar projectes ni descartar polítiques que són cabdals per seguir progressant.

Com és la relació amb el nou equip de govern?
Educada i austera.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios