www.elllobregat.com
Polèmica a Molins de Rei per la nova remuneració d’Alejandro Herrero
Ampliar

Polèmica a Molins de Rei per la nova remuneració d’Alejandro Herrero

martes 21 de enero de 2020, 09:00h
Els sous i les retribucions per assistència a òrgans col·legiats es mantenen en la mateixa línia que a l’anterior legislatura convergent. Xavi Paz, l'alcalde, cobra 47.413,10 euros bruts anuals amb dedicació exclusiva.
Molins de Rei canvia de color però manté les retribucions als polítics. Joan Ramon Casals, que va ser alcalde de Convergència i Unió (CiU) -ara Junts per Molins-, no va presentar-se en aquestes eleccions municipals del 2019 en passar a formar part del gabinet del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Tanmateix, als últims comicis van vèncer els socialistes i va haver-hi, d’aquesta manera un canvi ideològic al consistori, fent batlle a Xavi Paz del PSC. Però el rebombori polític no ha trigat en arribar quan un dels regidors socialistes s’ha assignat una retribució diferenciada a les establertes i estandarditzades pel Ple.

L´alcalde, amb dedicació exclusiva
Paz manté la dedicació exclusiva del seu antecessor postconvergent amb una retribució de 47.413,40 euros bruts anuals. El batlle, com a membre del Consell Comarcal del Baix Llobregat, a més, rep per cada assistència a ple de l’organisme comarcal 132 euros. La llista de regidors amb dedicació exclusiva del nou govern del PSC, la completa la tinenta d’alcaldia Ainoa García, amb un salari base de 41.583,92 euros bruts anuals. Els altres quatre regidors socialistes tenen una dedicació parcial pel que cobren 15.212.88 euros bruts a l’any.
Fins aquí les dedicacions i retribucions que es mantenen iguals que a l’anterior legislatura 2015-2019. El problema ha esdevingut quan un dels tinents d’alcaldia del PSC, Alejandro Herrero, ha canviat aquestes retribucions fixades com estàndard al consistori. L’edil socialista té una nova dedicació parcial del 50% de la jornada, amb 20 hores setmanals de feina i un salari “extraordinari” de 26.000 euros bruts anuals, el que comporta un sou de 2.166,67 euros mensuals a raó de 12 mensualitats l’any. Algunes forces polítiques han titllat de “massa elevada” l’assignació a Herrera. Tanmateix, el tinent del PSC, Miquel Zaragoza, ha atacat els regidors de l’oposició recriminant-los que les seves retribucions “no estan actualitzades i cal buscar una retribució alternativa”. Per part de l’anterior partit al govern, Junts per Molins, Ramon Sánchez, aquest ha asseverat que “molts regidors dediquen més hores de les que es remuneren”. Aquest fet ha ressonat a les files de l’oposició de Molins de Rei, amb possibles canvis en les retribucions als regidors durant aquesta legislatura 2019-2023.
La resta de càrrecs electes a les eleccions municipals de 2019 que han quedat a l’oposició cobraran, com a l’anterior mandat, per l’assistència a òrgans col·legiats. Per anar als plens, per als regidors sense dedicació exclusiva ni parcial la indemnització està fixada en 380 euros per sessió amb un màxim de 12 plenaris anuals, el que fa que aquests edils percebin un total de 4.560 euros l’any. Els portaveus titulars de cada un dels set grups polítics del consistori es reuniran a la Junta de Portaveus. Encara que només cobraran aquells que no tinguin dedicació exclusiva o parcial, a raó de 95 euros per sessió amb un màxim de 12 reunions l’any, i una indemnització total de 1.140 euros per cada any natural. En resum, Molins de Rei, tot i el canvi de lideratge a l’ajuntament, manté, en general, congelades les retribucions.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios