www.elllobregat.com
L’augment de sous a Sant Feliu ve acompanyat de les retribucions de l’AMB i el Senat
Ampliar

L’augment de sous a Sant Feliu ve acompanyat de les retribucions de l’AMB i el Senat

jueves 23 de enero de 2020, 09:00h
L'increment dels salris del regidors respecte de l’anterior mandat oscil·la entre els 1.000 i 2.000 euros anuals. L’alcaldessa i una regidora reben indemnitzacions de l’AMB mentre que el portaveu de C's ho fa del Senat.
A la capital de la comarca els salaris no augmenten en gran quantitat, tot i això, si que arrodoneixen les retribucions tres càrrecs electes per les indemnitzacions procedents del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Senat d’Espanya. Després del pacte entre comuns i republicans per a treure l’alcaldia als socialistes, els anteriorment coneguts com a socis de govern de l’anterior ICV, molts regidors del PSC han experimentat un decreixement del seu sou fix, mentre que els d’ERC es feien amb les tinences d’alcaldia.
L’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz –qui fou a la legislatura 2015-2019 la primera tinenta d’alcaldia de Jordi San José- té una retribució anual bruta de 57.960 euros, uns 2.263 euros més l’any que el seu antecessor. Respecte a les seves mans dretes i esquerres, els tinents d’alcaldia, passen a tenir un salari fixe anual de 52.150 euros, poc menys de 2.000 més l’any, amb la diferència que els càrrecs ocupats pel PSC al 2015 passen a ser dels regidors d’ERC.
El nombre de regidories de govern que aglutina cada regidor fa que el sou pugi o baixi. Així ho veiem amb Loren Rider o Manuel Leiva, de Sant Feliu En Comú, o amb Aitor Rivera, d’ERC, que tenen una retribució bruta anual de 48.090 euros, front a exemples com Bernat Dausà, dels republicans, que només ostenta una àrea de govern i, per tant, la seva indemnització baixa dins als 9.240 euros bruts anuals. Els portaveus dels diferents grups polítics representats al consistori perceben uns 10.560 euros anuals, en el cas de Jaume Manyoses de Junts o Lourdes Borrell del PSC. Veïns per Sant Feliu, el regidor Silvestre Gilaberte, rep 11.880 euros bruts anuals, mentre el portaveu de Ciutadans, Xavier Alegre, té un so de 9.240 euros.

En Comú i Junts, representants de la ciutat a l’AMB
L’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, i la regidora de Junts per Catalunya són conselleres del Consell Metropolità de l’AMB. D’aquesta manera, al sou base de 57.960 euros bruts anuals de la batllessa i els 4.180 de la regidora dels postconvergents se’ls hi ha de sumar 265 euros per sessió i assistència als plens metropolitans (a més de les indemnitzacions per assistència plens de l’ajuntament i a la junta de govern local en el cas de Muñoz).

Un representant al Senat espanyol
Xavier Alegre, portaveu i regidor de la formació taronja a la capital del Baix Llobregat, és, a més, senador per designació autonòmica del Parlament de Catalunya. Per aquesta funció de representació política de Catalunya a la Càmera Alta de les Corts Generals percep una retribució brutal anual de 26.818,82 euros, després que el PP cedís senadors per a que Ciutadans pogués tenir grup parlamentari propi al Senat, el que fa augmentar les subvencions als càrrecs electes o designats i al propi grup polític.
Sumant la retribució a les Corts Generals d’Espanya i a l’Ajuntament de Sant Feliu, tindríem que el sou base fixe de Alegre seria d’uns 36.058,82 euros bruts anuals. A això se li ha d’afegir les despeses de transport pagades íntegrament, al no ser un senador per la circumscripció de Madrid, i els 3.000 euros anuals que el Senat abona en forma de Targeta-Taxi als representants de la Càmera Alta.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios