www.elllobregat.com
Ruiz substitueix el seu sou com a batlle de Viladecans pel de diputat d’àrea a la Diputació
Ampliar

Ruiz substitueix el seu sou com a batlle de Viladecans pel de diputat d’àrea a la Diputació

jueves 06 de febrero de 2020, 09:00h
L'alcalde renuncia al salari com a tal a canvi del que percep per formar part del govern de la Diputació de Barcelona. Les indemnitzacions per assistència als Plens han crescut lleugerament respecte del passat mandat.
Lleugera pujada de sous a l’Ajuntament de Viladecans, amb la renuncia de l’alcalde, Carles Ruiz, a la seva retribució amb dedicació exclusiva. Ruiz, qui rebia 65.000 euros bruts anuals a l’anterior legislatura 2015-2019, ha renunciat al seu salari amb dedicació exclusiva per passar a cobrar de la Diputació de Barcelona una base anual de 83.604,64 euros.

A més, al batlle viladecanenc se li han de sumar les indemnitzacions per assistència als Plens del consistori, però no així a les comissions, de les quals no en forma part. Ruiz, també, forma part del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) pel que rep 265 euros per sessió cada vegada que assisteix al ple metropolità.

Millores retributives
D’altra banda, també hi ha hagut un increment en les indemnitzacions als càrrecs electes amb dedicacions exclusives i parcials que són, d’aproximadament, 2.000 euros bruts més l’any. Així els tinents d’alcaldia a l’anterior mandat tenien una retribució fixa de 58.000 euros bruts anuals i ara en passen a cobrar, després de les eleccions municipals del 2019, 60.493,72 euros. Són els casos dels tinents Elena Alarcón, Ricard Calle i Anselmo Sánchez, del PSC, i Encarna García, de Viladecans En Comú. Calle, a més, és conseller del Consell Metropolità on té una indemnització per assistència establerta de 265 euros per sessió.
La resta de tinents i regidors socialistes al govern municipal tenen una retribució fixada segons la seva dedicació parcial. Sent, així, de 54.444,32 euros bruts anuals per a la segona tinenta d’alcaldia, Gisela Navarro, 36.504,72 euros l’any per a Jordi Mazón, 48.473,60 per a Carme Cruz Jimeno, i de 18.773,86 euros l’any per als regidors del PSC Rosa Cañisá, Maria Ávila, Olga Reyes, Emilia Cano i Francisco Chacón. De l’edil Joana Sánchez no consta la seva retribució per a la legislatura 2019-2023.

Indemnitzacions per assistir a Plens
Els regidors d’ERC, Ciutadans i Podemos, a l’oposició reben només per l’assistència a òrgans col·legiats a l’Ajuntament de Viladecans –com el batlle des del mes d’agost de 2019-. L’assistència a Plens del consistori té una indemnització per a tots els càrrecs electes de 520 euros per sessió amb un màxim anual de 6.760 euros, mentre les comissions informatives i especials de comptes tenen cadascuna una assignació de 208 euros per sessió amb un màxim anual establert en 4.992 euros. Els portaveus, a més, entre els que estarien Bàrbara Lligadas, d’ERC, Carolina Torres, de Ciutadans, i José Antonio Martínez, de Podemos, perceben per cada cop que assisteixen a la junta de portaveus 312 euros, amb un màxim anual d’indemnització de 4.056 euros. Respecte a l’anterior mandat, les retribucions per assistència a aquests òrgans del consistori ha augmentat en 20 euros per sessió als plens, 8 euros per sessió a les comissions i 12 euros per sessió a la junta de portaveus.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios