www.elllobregat.com

Joan Galceran, primer tinent d'alcaldia de Sant Esteve Sesrovires

“Entronitzar Rallo com a alcaldessa hagués estat l’error de la meva vida”
Ampliar

“Entronitzar Rallo com a alcaldessa hagués estat l’error de la meva vida”

viernes 07 de febrero de 2020, 06:44h
Joan Galceran va néixer a Barcelona el 1958. Poc va trigar a tornar a Sant Esteve, a on va ser alcalde amb el PSC del 1983 al 2006. Va marxar del partit el 2011.Fundà ARA Sant Esteve, un nou partit municipalista amb el qual és, actualment, tinent d’alcalde a l’ajuntament. Va presentar una moció de censura amb ERC i Alternativa Unitària el 14 de gener, però dos dies abans del Ple va fer-se enrere i va arribar a un acord amb l’alcalde Enric Carbonell. Ara és primer tinent d’alcaldia.

Per què va donar suport en un principi a la moció de censura contra Enric Carbonell?
Jo no he vingut aquí per a fer de gerro de ningú, sinó per fer coses. He estat alcalde molts anys i no he vingut de nou a l’Ajuntament per a no fer res. Si no, no hi seria aquí. Vam parlar amb els d’ERC que volien fer una moció per organitzar un govern més ampli. Jo no tenia cap pacte amb en Carbonell, tot i que si que el vaig votar a la investidura. Ell ens va dir que qui volgués podria entrar al govern més tard, però com que no havia estat possible aquests mesos i jo volia fer feina pel poble, vaig donar suport a la moció.

Va rebre pressions a Sant Esteve després de presentar la moció?
La gent s’ha dividit, uns a favor de Carme Rallo i els altres a favor de Carbonell. Però ho han fet molt pel sentiment a favor o en contra de la independència. De fet, costava anar pel carrer; m’escapava corrent per no parlar-hi del tema.

Però després va desdir-se’n, i ara entra al govern socialista.
Sí. Perquè l’oferiment i les garanties que em donava el PSC, que és el meu partit d’abans, són molt més sòlides i més serioses que les que tenia amb ERC i Alternativa Unitària. ARA Sant Esteve, el nostre partit, sempre havia tingut una desconfiança envers Rallo.

Com va començar aquesta desconfiança?
Quan jo vaig marxar fa cinc anys, vam fer alcaldessa a aquesta senyora i allò va fallar molt per totes bandes. Va ser un desastre.

No té gaire bona opinió de l’exalcaldessa Carme Rallo...
No és mala dona. Té un caràcter difícil. Al darrere té a molt bona gent. Però sempre és a Barcelona amb la direcció del partit i no mira molt per Sant Esteve... Que la posin al Parlament amb les noves eleccions. Perquè aquí, pel poble, no té l’empatia necessària. Hagués estat l’error de la meva vida entronitzar-la com alcaldessa.

La presentació de la moció de censura ha estat un toc d’atenció cap al govern del PSC?
Jo no volia que fos així. Però el comportament que han portat a terme els que haurien de ser guanyadors –ERCno m’ha agradat. Així que em quedo amb el que crec que serà millor persona –Carbonell- i que es deixarà incidir més en la gestió.

Torna amb els socialistes i com a primer tinent d’alcalde.
Correcte. Ara he estat nomenat primer tinent d’alcalde i coordinador de totes les àrees, perquè jo no vull cap cartera específica, vull poder impulsar accions i millores pel poble sense haver d’anar-ho a fer jo. Ja hi ha nova gent perquè ho faci.

Què vol canviar a Sant Esteve?
S’han de refer les voreres de l’entrada al municipi, on abans era la Chupa-Chups. El Fòrum que vaig impulsar als meus últims anys com alcalde de Sant Esteve, que ara només en queda l’estructura, allò que aquí la gent li diu el ‘Dragon Khan’... Allà s’ha de fer la nova biblioteca, els bucs musicals i les places de pàrquing. Ni que ho fem en diverses fases, però s’ha de fer. Perquè si tu no canvies coses com aquestes, la gent continuarà pensant que estem aturats a Sant Esteve. S’ha de començar a fer gestió. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(1)

+
0 comentarios