www.elllobregat.com

El moment dels republicans i republicanes

Por Josep Ramon Mut
viernes 03 de julio de 2020, 08:00h
Els que des de que tenim ús de raó som independentistes, sobiranistes, separatistes, republicans, o digues-li com vulguis, hem vist en els darrers anys com el moviment ha crescut fins a quotes inesperades i ara, quan les coses més complicades són, i més toca seguir treballant, alguns han preferit anar cap a l’autodestrucció.

El moviment independentista va créixer gràcies a que el mateix va deixar de ser purista per ser cada cop més ampli. Gent castellanoparlant com jo podíem formar part del moviment sense que ens sentíssim estranys, gent que estima Espanya se sentia còmode dins del corrent independentista, perquè el mateix no anava contra els espanyols, sinó que era un moviment a favor de crear una república on viure millor. Molta gent filla o neta de republicans que havien lluitat per la II República espanyola, com el meu avi, se sentien, i ens sentíem còmodes treballant per una República catalana, més enllà de si a Espanya hi havia una tercera república o no.

Però ara molts independentistes, han decidit que no cal continuar creixent socialment, i es dediquen a competir per qui és més independentista, fent el moviment novament més purista i cada cop més excloent.

Si els independentistes volem assumir la República catalana, no podem passar-nos la meitat del temps dedicant-nos a desprestigiar a d’altres independentistes, perquè al destinar el temps a això ens està impedint veure que ara teníem una nova oportunitat per créixer! Està saltant tota la corrupció de la monarquia espanyola i molta gent que encara no s’havia sumat al projecte republicà està veient com amb aquell Cap d’Estat que tant hi confiava, els ha enganyat, i ara és el moment de parlar amb aquesta bona gent, i explicar que sense república no hi ha democràcia real.

És obvi que l’independentisme ha de créixer encara més a l’àrea metropolitana per ser hegemònic a tot el territori català, i ara que la totalitat dels municipis de Catalunya desaproven la institució de la monarquia (dades publicades per electomanía), és el moment de fer republicanisme en aquesta àrea metropolitana.

Explicar, per exemple, als veïns i veïnes de l’Hospitalet que casos de presumpta corrupció com darrerament han saltat al seu ajuntament en una nova república no tenen cabuda. I aquesta feina l’han de fer els partits republicans, sí, però també l’ANC, que porta massa temps sense trobar el seu espai.

L’independentisme si vol sobreviure doncs, necessita aprofitar aquest moment perquè sinó l’aprofitarà algú altre, i el populisme és expert en aprofitar aquests moments. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios