www.elllobregat.com

Per una reconstrucció económica, social i ambiental

Por Anna Martín Cuello
viernes 03 de julio de 2020, 08:00h
El passat mes de juny vaig tenir la sort de compartir reflexions i posicionaments, amb els diferents regidors i regidores de Medi Ambient i Sostenibilitat de Catalunya en Comú del Baix Llobregat, amb relació a la crisi Covid-19 que estem vivim a nivell municipal.

És cert que al Baix Llobregat, igual que a tot el món, estem vivim uns moments duríssims. La Covid-19, no solament ha generat una crisi sanitària sense precedents, sinó també una crisi social i econòmica que està afectant la vida de milers de persones.
Per això, totes nosaltres defensem, que per sortir plegats i enfortits d'aquesta situació, cal elaborar una renovada agenda ambiental, que estigui lligada a la necessària recuperació econòmica, a un canvi de model productiu i també en la defensa del nostre planeta.

El procés de desescalada continua ple d'incerteses i preguntes sense resoldre, però el que tenim clar és que no podem tornar enrere com al 2008, amb una sortida capitalista austericida plena de retallades, sinó tot el contrari, hem d'inspirar-nos amb noves idees i propostes en clau “ecosocial”, que posin al centre l'economia que sustenta la vida.

Cal reorientar el nostre model cap a realitats més sostenible, que tinguin capacitat per connectar-se amb els nous nínxols d'ocupació verda, com són la lluita contra el canvi climàtica o el foment de les energies renovables. En aquest sentit, és imprescindible alinear la formació professional amb aquests perfils ocupacionals, actualitzant la formació existent i implementant-la arreu del territori.

En aquest sector, creiem que ha de tenir una importància creixent la rehabilitació energètica del parc d'habitatge envellit i insostenible de la nostra comarca. Per això, caldrà un impuls de l'administració pública, alhora que un acompanyament de les Pymes i dels comerços locals per a transitar cap a una major eficiència energètica i cap a un consum responsable, on es fomentin les fonts d'energia renovables.

Per tot això, els regidors i regidores de Medi Ambient i Sostenibilitat dels Comuns del Baix, entenem que les polítiques ambientals i energètiques han de tenir un paper clau en la reconstrucció econòmica i social que tenim per endavant.

Cal transitar cap a un sistema que posi la vida al centre, que protegeixi el nostre entorn, per tal ser capaços de crear una nova fraternitat més justa i digna per a tothom, aquella que entrellaci als éssers humans i la cura del nostre planeta. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios