www.elllobregat.com
En marxa el Pla d'instal·lacions i activitats esportives per a la represa
Ampliar

En marxa el Pla d'instal·lacions i activitats esportives per a la represa

viernes 04 de septiembre de 2020, 13:40h
La document de la SGEAF recull els criteris per realitzar esport a Catalunya amb les mesures preventives contra la Covid-19. El Pla s’aplica en aquelles zones del territori que no tenen limitacions o restriccions específiques a causa de la crisi sanitària
La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) va presentar a finals de juny el Pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives per a l’etapa de represa, que recull les mesures que regeixen des de fa dos mesos el desenvolupament de l’esport i l’activitat física a Catalunya en aquelles zones del territori que no tenen limitacions o restriccions específiques.
El Pla es desenvolupa en una sola fase i aplicable per igual a tot el territori, tot i que pot patir modificacions en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 al territori. En aquest sentit, la SGEAF està en permanent contacte amb les autoritats competents que integren el Pla PROCICAT per seguir l’evolució de la situació epidemiològica, cosa que pot determinar l’adopció de noves mesures. En tot moment, el Govern apel·la a la corresponsabilitat i al sentit comú d’esportistes, usuaris, organitzadors i gestors d’instal·lacions per executar aquesta fase del desconfinament amb cura i, així, evitar fer passos enrere.
Per a la pràctica esportiva, s’elimina la limitació d’aforaments i s’estableix el criteri de la distància social d’1,5 metres entre persones i d’un espai de 2,5 m2 per persona, tant per a esportista com per a públic. En el cas de les modalitats en què no es pot respectar aquesta distància, com els esports de contacte, caldrà tenir en compte dos aspectes: per una banda, l’establiment de grups estables d’esportistes i la corresponent declaració de responsabilitat, on es garanteixi que no s’han patit símptomes de la Covid-19, i per l’altra, la traçabilitat d’aquests grups, per tal de conèixer, si es produeix un possible positiu, amb qui han estat en contacte les persones d’aquest col·lectiu.
El document explica al sector esportiu català com s’han de celebrar les competicions i esdeveniments esportius, les activitats de lleure esportiu per a menors, les assemblees i reunions de les entitats, així com les mesures que cal adoptar en les instal·lacions esportives, piscines i centres de tecnificació. El contingut complet de les mesures es pot consultar en aquesta pàgina web: esport.gencat.cat/desconfinament, on la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha publicat un document de preguntes freqüents (FAQS) i una infografia amb l’objectiu d’aclarir a la ciutadania i el teixit esportiu català els dubtes sobre la posada en marxa del Pla, així com altres informacions i protocols relacionats amb l’etapa de represa.
El Pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives per a l’etapa de represa és l’actualització, mitjançant un annex, del Pla d'acció pel desconfinament esportiu de Catalunya elaborat per la SGEAF i aprovat pel Pla PROCICAT.

Impacte econòmic de la Covid-19
D’altra banda, la Generalitat va explicar les primeres estimacions de l’impacte econòmic de la Covid-19 en el sector de l’esport i l’activitat física de Catalunya. En base a fonts pròpies, dades aportades per representants del sector esportiu i d’estudis elaborats per institucions com la Universitat Pompeu Fabra, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya (INDESCAT), les xifres absolutes de pèrdues econòmiques arribarien als 2.500 milions, la meitat dels que el sector genera durant un any, i de prop de 48.600 llocs de treball, ja siguin temporals o definitius, el 51 per cent de tots els que genera. Això afecta federacions, clubs, el món municipal, els consells, el voluntariat, etc.
A més, la crisi del coronavirus ha fet que 7 de cada 10 treballadors del sector esportiu hagin patit un ERTO, que l’esport deixi d’aportar 921 milions d’euros al VAB aquest 2020 i que s’hagin cancel·lat més de 1.200 esdeveniments esportius, dels quals només es tornaran a programar un 20%. La Generalitat té en licitació un estudi exhaustiu de tot el sector, que també inclourà l’àmbit escolar, professional i públic i que oferirà una fotografia molt més acurada a partir de la qual poder definir noves polítiques públiques per fer costat al sector.
Per pal·liar aquesta situació, e Govern va impulsar el Pacte Nacional per a la Reactivació de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, dotat amb un total de 61,5 milions d’euros durant el 2020 en forma de subvencions, programes i línies de finançament per preservar l’activitat esportiva i la viabilitat dels agents que la fan possible. D’aquest import, més de 40 milions ja han estat tramitats per a Ajuntaments, Consells Esportius, federacions, clubs i esportistes. En paral·lel, l’executiu català ha demanat noves mesures en el marc de la Comissió per a l'Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 (CORECO). III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios