www.elllobregat.com

La responsabilitat és de tots nosaltres!

viernes 08 de enero de 2021, 08:00h
Vull començar aquesta primera Tribuna de 2021 fent un homenatge personal a la tinenta d’alcalde de l’àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament del Prat, Marta Mayordomo, que ens va deixar el dia 7 de desembre, de forma sobtada, als 42 anys.

La seva trajectòria ha deixat empremta per la seva actitud i la feina ben feta. Mes qualificatius sobre la Marta crec que no calen, ja que han tingut un ample ressò als mitjans de comunicació, però sí que estic segura que es trobaran a faltar els seus cabells vermells i el seu somriure. És la segona vegada que succeeix una mort prematura i inesperada al Consistori del Prat amb la coincidència que ambdues persones eren amigues meves i el seu traspàs ha succeït pels volts de Nadal. Així, recordo l’accident de trànsit que va ocasionar la mort del primer alcalde democràtic, l’Antonio Martín Sánchez, el mes de desembre de 1981.

Giro full d’aquests dolorosos òbits i em centro en la perspectiva de futur que ens espera pel 2021. Ja tenim vacunes per a la Covid-19 i això és un gran avanç, però no tinc tant clar que aquesta maleïda pandèmia ens abandoni aviat. Moltes persones ja s’han vacunat i aquesta és una bona notícia, encara que la meva preocupació radica en el comportament de la gent i en l’actitud de cada persona. La Covid-19 no és només un tema o responsabilitat de les administracions i institucions públiques sinó que l’eficàcia o la solució final ha de recaure en el comportament cívic de cadascú.

Ja s’han acabat les festes i ara venen dies curts i foscos que permetran poca sociabilitat. I és per aquest motiu en què són molt importants accions com rentar-se les mans sovint, posar-se la mascareta i no reunir-se més persones de les degudes segons els paràmetres sanitaris; però, amb això n’hi haurà prou? Doncs aquesta és la meva preocupació perquè penso hauríem de posar més en valor l’interès general que no pas el nostre gaudi personal.

Pensar amb els altres, les persones grans del nostre entorn que porten tancades a casa molts mesos per por de contraure la pandèmia, els malalts, el personal sanitari... No ens la podem jugar. Ja hi haurà temps de reunir-nos, fer botellots, anar a festes privades, reunions familiars o actes multitudinaris, però ara toca evitar un nou confinament i també que moltes empreses petites i mitjanes es vegin obligades a tancar. No sols ens juguem la salut sinó també molts llocs de treball. El comportament cívic i responsable de tots plegats ho pot evitar. Que la nostra fita del 2021 sigui guanyar al coronavirus. Doncs som-hi! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios