www.elllobregat.com

Al Prat apostem per les renovables per frenar la pujada de la llum

Por Anna Martín Cuello
viernes 05 de febrero de 2021, 03:00h
En un moment excepcional per les grans nevades i gelades que cobrien gran part l’Espanya, la pujada del preu de la llum durant el passat mes de gener ha estat, com és lògic, ha centrat l’agenda política i mediàtica de tot l’Estat.

El debat no és fàcil i per això s’ha de llegir (i estudiar) per poder entendre que l’augment dels preus de la llum no ve donada només degut a l’onada de fred, sinó per com està regulat el mercat de l’electricitat, i que s’estableix a la Llei 54/1997 del Sector Elèctric.
Avancem cap a una energia més verda, sostenible i econòmica. En els últims anys hem impulsat les energies renovables a casa nostra, i això ha abaratit el preu de la factura; a més, s’ha imposat un model de subhastes per al desenvolupament de renovables que entrarà en vigor aquest 2021, i que serà un element més que farà minvar el preu de la llum. Malgrat aquests projectes ja en marxa, encara tenim molt de marge per impulsar reformes que millorin la vida de les persones en l’àmbit energètic.

Des del món local no ens quedem aquí. La transposició de les directives europees són claus i, en especial, la que fa referència a les Comunitats Locals d’Energia. Per primer cop la ciutadania es posa al centre de la producció, el consum i el repartiment d’energia amb unes comunitats que poden ser creades pels mateixos consumidors, empreses o ens locals. Aquesta figura ambiciosa pot fer que el territori visqui una veritable transformació energètica en l’àmbit urbà i productiu, i les Comunitats Locals d’Energia són una oportunitat clau per abaratir costos energètics i creant ocupació a nivell de ciutat.

Al Prat de Llobregat estem desenvolupant aquesta estratègia, apostant decididament per la generació de renovables a partir de la instal·lació d’1MW a les teulades municipals, i que faran possible la creació d’una Comunitat Local d’Energia que prestaran serveis energètics i generaran beneficis socials i ambientals per a tota la comunitat de la ciutat.

La nova cultura energètica que estem impulsant ha d’estar connectada al món local i a la ciutadania que viu de prop, i amb angoixes, les desigualtats que genera el sector monopolístic energètic d’avui en dia, Però hi ha una alternativa: ara, amb valentia, al Prat fem un pas endavant per canviar les regles del joc i fer de l’energia un valor de reconstrucció just, sostenible i democràtic. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios