www.elllobregat.com

Un projecte turístic patrimonial i natural per al Baix

Por Josep Ramon Mut
viernes 03 de septiembre de 2021, 09:00h
El Baix Llobregat és un destí turístic? Segur que si ho pregunteu a qualsevol persona de fora de la comarca us contesta amb un no rotund.

Però si pregunteu: La Colònia Güell o Montserrat són destins turístics? Us contestaran amb la mateixa rotunditat que abans, però ara en sentit afirmatiu.

Per què passa això? Doncs és ben simple, la “marca Baix Llobregat” està desacreditada pel que fa a temàtica turística. Ningú, tot i venir a la comarca a fer turisme, hi pensa en ella com a destinació, perquè els inputs que li poden arribar mirant els telenotícies o llegint els diaris és que els quasi cinc-cents km2 que conformen la comarca són un espai per implantar més indústria o ampliar infraestructures, com ara ens està passant amb l’aeroport.

Així doncs, la comarca té un potencial turístic molt gran, però ha mancat una ferma convicció de creure-hi com a lloc que val la pena conèixer, i sobretot una manca de projecte a llarg termini que aposti pel turisme patrimonial i natural del Baix Llobregat. Perquè deixar-nos endur pel corrent del turisme de sol i platja de la zona marítima, o dir que tenim molts turistes que venen a la Colònia Güell no és tenir un projecte és simplement seguir la inèrcia.

L’aposta decidida, sobretot per part del Consell Comarcal, ha de venir per una oferta basada en el seu patrimoni arquitectònic, com per exemple la creació d’una ruta de castells comarcals, seguint l’exemple de Castelldefels que ha creat una ruta patrimonial dins del municipi potenciant el seu Castell. El turisme natural ha de ser un altre dels puntals, i més amb espais com Collserola, l’Ordal, o el camí del riu que et permet anar caminant o en bicicleta des de Martorell fins al Delta. I aquest darrer exemple és paradigmàtic, perquè el gran projecte turístic de la Diputació de Barcelona és fer el camí que uneixi tot el Llobregat i principals afluents permetent anar des del naixement del Llobregat fins a El Prat, i justament la part que ja està feta i hauríem d’estar potenciant-la la tenim oblidada i no promocionada. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios