www.elllobregat.com

Al Baix Llobregat, turisme de proximitat i sostenible

Por Anna Martín Cuello
viernes 03 de septiembre de 2021, 09:00h
Som una comarca amb un gran potencial turístic. La diversitat d’atractius culturals, naturals i patrimonials, així com la proximitat amb Barcelona, fa que siguem un territori extraordinari per conèixer i gaudir-ne amb tota la família.

Als nostres pobles i ciutats del Baix Llobregat tenim un gran patrimoni i uns espais naturals excepcionals com les Coves de Salnitre de Collbató, bon part de la muntanya de Montserrat o el Delta de Llobregat, entre d’altres. I no podem oblidar la nostra gastronomia de gran qualitat i de “Km0” lligada al Parc Agrari del Baix Llobregat. Tot plegat converteix la nostra comarca en un destí especial, amb encant i per a tots els públics.

Per això, és imprescindible preservar el nostre patrimoni cultural i natural davant les diverses amenaces que viu el territori, entre elles l’ampliació de l’aeroport del Prat. Un projecte que destruiria un espai protegit de gran valor ecològic i faunístic com és La Ricarda, i comprometria greument un delta que acull la visita i l’estima de cada cop més ciutadans i ciutadanes. Un indret, la Ricarda, on a més trobem la Casa Gomis, que ha estat declarada aquest any Bé Cultural d’Interès Nacional i que cada any atreu l’atenció i rep la visita de milers d’estudiants i professionals de l’arquitectura d’arreu.

Sabem que el sector turístic és un dels sectors fonamentals de l’economia catalana. La crisi de la Covid-19 ha mostrat les diverses vulnerabilitats que pateix. Tot apunta que la recuperació serà lenta i que aquesta “nova normalitat” implicarà un canvi de model turístic, on l’oferta sigui sostenible, de qualitat i arrelada al territori amb respecte i equilibri.

Al Baix Llobregat ja treballem en aquesta línia d’un turisme de proximitat i respectuós amb allò que l’envolta, perquè davant d’un context d’emergència climàtica com l’actual és indispensable transformar tots aquells models que ens han portat fins aquesta situació de col·lapse del nostre planeta.

Per continuar gaudint del nostre magnífic entorn natural i patrimoni cultural, ens caldrà replantejar-nos com ens movem pel món, l’impacte que generem en el territori i quina és la nostra petjada ecològica. Replantejant, també, el un model aeroportuari i redescobrint quelcom que al Baix Llobregat és un gran actiu: la proximitat. Solament així, aconseguirem poder continuar visitant i coneixent el territori preciós que tenim al nostre voltant. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios