www.elllobregat.com

El sentit comú: No a l’ampliació!

Por Anna Martín Cuello
sábado 02 de octubre de 2021, 03:53h
El passat 19 de setembre, milers de persones omplien la Plaça Espanya i el carrer Tarragona de Barcelona per dir NO a l’ampliació de l’aeroport.
Columnes de diferents pobles i ciutats de Catalunya és van organitzar per venir a la capital catalana i reivindicar un present i un futur més sostenible amb “menys avions i més trens”. La nostra columna, la del Prat i del Baix Llobregat, que va tallar la C-31 en direcció Barcelona, va ser la més nombrosa d’aquesta manifestació convocada per la Xarxa per la Justícia Climàtica i Zeroport.
Aquesta marxa va ser una demostració del sentit comú de la ciutadania, de les entitats i dels partits, com Catalunya en Comú, que sempre ens hem oposat a aquest projecte desarrollista d’AENA, que pretenia ampliar la tercera pista de l’aeroport sobre un tresor natural protegit com és La Ricarda.
Ara sembla que l’acord entre la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per tirar endavant aquesta inversió del 2 d’agost s’ha trencat i nosaltres ho celebrem, però amb calma.
No cal només descartar l’ampliació de l’aeroport, necessitem abordar l’emergència climàtica des de tots els punts de vista: la mobilitat, les formes de consums, la transició energètica, la biodiversitat que ens envolta i la salut de les nostres ciutats.
És urgent protegir encara més un espai únic com és el Delta de Llobregat. Ens ho reclama la Unió Europea en la seva carta d’advertència davant la degradació dels espais naturals produït pel no compliment de les compensacions ambientals de les anteriors ampliacions del port i l’aeroport.
Cal que abordem quin model aeroportuari de país volem i quines infraestructures ferroviàries calen per afrontar el canvi de model de transport i descarbonitzar-lo. Ciutats europees importants ja estan limitant l’ús dels avions i descartant ampliacions d’aeroports i apostem clarament per una mobilitat més sostenible com és el tren.
Patim una emergència climàtica i el projecte d’ampliació de l’aeroport és la clara representació d’un “negacionisme light” d’aquest fenomen que cal erradicar. Perquè ens hi va la vida i el futur del nostre planeta. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios