www.elllobregat.com

Per un 2022 més sostenible i digne!

Por Anna Martín Cuello
sábado 04 de diciembre de 2021, 21:36h

L’any 2021 ha estat un any marcat per la sortida de la Covid-19 i la lleugera tornada a la “normalitat” en alguns àmbits com la cultura, l’esport i el lleure.

Poc a poc ens hem anat retrobant en la nostra quotidianitat en allò que ens convertia en comunitat. Ho hem fet gràcies a “distància, mans, mascareta” que s’ha convertit en un “mantra” del nostre dia a dia.
Amb la pandèmia, tota la ciutadania hem pogut veure el que realment era important i sobretot, en quin món volíem viure. S’ha demostrat que les cures i tots aquells treballs que sostenen la vida, que majoritàriament fem les dones amb clares evidències de desigualtat, han resultat essencials per salvar-nos d’aquesta situació pandèmica i poder mirar al futur.
Un futur que solament serà possible si revertim l’actual emergència climàtica i fem que les nostres ciutats i pobles siguin espais resilients contra aquesta crisi ambiental que patim des de fa dècades. L’acceleració dels impactes negatius del canvi climàtic fa més necessari que mai polítiques valentes i contundents sobre aquesta nova realitat climàtica que impactarà de ple sobre el nostre planeta.
Per això, propostes que hem escoltat aquest any com l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport del Prat sobre els Espais Naturals del Delta de Llobregat han estat un despropòsit.
Aquesta idea que alguns partits i institucions van defensar fins a l’últim moment anava a destruir un dels tresors naturals més verges i importants del nostre Delta, La Ricarda, en nom d’un “desarrollisme” antic i negacionista de l’emergència climàtica.
Perquè en un context tan difícil com l’actual, marcat per una crisi sanitària, econòmica i social sense precedents, no ens podem permetre continuar igual o tornar al passat. Cal replantejar-nos els nostres models actuals de consum, de transport i d’energies, per tal de reivindicar i aconseguir unes ciutats i pobles verds, feministes i on les persones estiguin al centre de les prioritats.
Ens mereixem un 2022 amb unes vides més dignes, més sostenibles i lliures! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios