www.elllobregat.com
Necessitem formació professional pròpia a Cervelló

Necessitem formació professional pròpia a Cervelló

Por Josep Ramon Mut
domingo 09 de enero de 2022, 13:33h

Tot municipi hauria de tenir un projecte educatiu propi adaptat a les seves singularitats que proporcionés un futur al jovent de les seves respectives viles.

Aquesta màxima que la signaria tothom, i que hauria de ser la política prioritària de cada ajuntament, a Cervelló no es dona. Igual que fa molts anys Cervelló vivia bàsicament de les fàbriques del vidre i dels picapedrers, i la gent aprenia l’ofici, avui dia que ni una ni altra professió existeixen a Cervelló, l’Ajuntament hauria de centrar els seus esforços en les noves professions que donen vida al municipi.
De fet, a Cervelló en pocs anys “passarà un tren” que sense projecte educatiu propi el perdrem. Amb els pressupostos i la llei d’acompanyament que el Govern de la Generalitat ha aprovat, les Caves Rondel passaran a ser un hipermercat i un centre logístic de repartiment alimentari d’una important cadena de supermercats. Així doncs, Cervelló ha de començar des de ja a formar gent del municipi per tal de que quan es comenci a contractar gent, els cervellonins i cervellonines siguin els més ben posicionats per a ocupar els nous llocs de feina. Aquesta idea l’han dut a terme molts municipis amb èxit, i per exemple, en el seu dia l’Ajuntament de La Roca del Vallès va fer cursos formatius per a que la gent fos contractada quan s’obria l’outlet de La Roca Village. Els pobles que no arribem a deu mil habitants no podem deixar escapar aquestes oportunitats i hem de prioritzar la formació professional pròpia i diferenciada.
A banda, i no menys important, cal que l’administració local entengui que tots els centres educatius que hi ha al municipi han de ser tractats amb criteris d’equitat. No pot tornar a passar que de les dues escoles que té el municipi hagi passat que una hagi tingut més cursos subvencionats de natació que les altres. El futur passa perquè tots els infants i joves de Cervelló tinguin les mateixes oportunitats sense que hi hagi cervellonins de primera i de segona en base al centre educatiu al quan assistit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios